19 °C Budapest

Plázastop: hol a határ?

Pénzcentrum
2011. december 27. 09:32

A jelek szerint elnagyolva szabályozná a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a plázastop betartását - derül ki a kereskedelmi célú ingatlanok építésének korlátozására született törvényhez készülő végrehajtási rendelet tervezetéből, amelyből a Népszabadság közöl részleteket.

Januártól három éven át csak egy négytagú, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter fennhatósága alá rendelt bizottság külön engedélyével lehet 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű kiskereskedelmi üzletet létesíteni.

A lap birtokába került koncepcióban azonban leginkább csak általánosságokat olvasni arról, hogy a későbbiekben pontosan mi alapján kaphatna valaki egy új létesítmény építéséhez vagy egy már meglévő bővítéséhez felmentést a korlátozás alól. Semmiféle konkrétum nem olvasható a rendeletben, hogy a bizottság a meglehetősen szerteágazó szempontrendszer kapcsán pontosan milyen objektív kritériumok alapján dönti el egy kereskedelmi beruházásról, hogy felmentést adhat-e számára a plázastop alól vagy sem. 

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33