"Az áruházakban az olcsóság lesz az úr" - meglepő kijelentés a magyar boltosoktól

Pénzcentrum
2011. december 23. 17:39

Nehéz év lesz 2012 a fogyasztói piac számára  - derül ki az Országos Kereskedelmi Szövetség elemzéséből.

Az OKSZ közleményében kifejti, a jelenlegi helyzet alapján valószínű, hogy az év elején zsugorodhat a fogyasztási cikkek piaca, az adóemelések pedig már az év kezdetétől áremelésre kényszerítik a beszállítókat és a kereskedőket.

A szervezet szerint a fogyasztói piac legnagyobb kérdőjele a nemzetgazdaság egészének helyzete. Az, hogy a vállalkozásoknak gazdasági teljesítményeik alapján milyen béremelésekre lesz erejük a nemzetgazdaság legkülönfélébb területein, hiszen ez jelentheti azt a vásárlóerőt, amely fékezheti a fogyasztói piac zsugorodását.

Az OKSZ szerint a forint gyenge árfolyama - amely mögött összetett folyamatok húzódnak meg, így a leminősítések és legalább néhány fillérrel a plázastop is - mindenkinek rossz. Azt azonban biztosnak tartják, hogy az áruházakban az olcsóság lesz az úr.

Az OKSZ szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben eredmény, hogy nem esett vissza a kiskereskedelmi forgalom, ami a többi között annak is köszönhető, hogy a személyi jövedelemadó átalakításából és a nyugdíjpénztári reálhozamokból adódó jövedelem egy részét az áruházakban költik el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?