"Az áruházakban az olcsóság lesz az úr" - meglepő kijelentés a magyar boltosoktól

Pénzcentrum
2011. december 23. 17:39

Nehéz év lesz 2012 a fogyasztói piac számára  - derül ki az Országos Kereskedelmi Szövetség elemzéséből.

Az OKSZ közleményében kifejti, a jelenlegi helyzet alapján valószínű, hogy az év elején zsugorodhat a fogyasztási cikkek piaca, az adóemelések pedig már az év kezdetétől áremelésre kényszerítik a beszállítókat és a kereskedőket.

A szervezet szerint a fogyasztói piac legnagyobb kérdőjele a nemzetgazdaság egészének helyzete. Az, hogy a vállalkozásoknak gazdasági teljesítményeik alapján milyen béremelésekre lesz erejük a nemzetgazdaság legkülönfélébb területein, hiszen ez jelentheti azt a vásárlóerőt, amely fékezheti a fogyasztói piac zsugorodását.

Az OKSZ szerint a forint gyenge árfolyama - amely mögött összetett folyamatok húzódnak meg, így a leminősítések és legalább néhány fillérrel a plázastop is - mindenkinek rossz. Azt azonban biztosnak tartják, hogy az áruházakban az olcsóság lesz az úr.

Az OKSZ szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben eredmény, hogy nem esett vissza a kiskereskedelmi forgalom, ami a többi között annak is köszönhető, hogy a személyi jövedelemadó átalakításából és a nyugdíjpénztári reálhozamokból adódó jövedelem egy részét az áruházakban költik el.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?