12 °C Budapest

Meglépi a Tesco: nálunk is jön az internetes vásárlás

Pénzcentrum
2011. december 19. 09:03

Két éven belül megvalósulhat a Tesco online értékesítési rendszere Magyarországon is - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Gerry Gray, az áruházlánc vezérigazgatója, aki szerint az üzletlánc szerencsésebb helyzetben van az Aldinál és a Lidlnél a plázastop miatt kialakult helyzetben.

Új hipermarketek építése helyett a kisebb boltokra összpontosít a Tesco - nyilatkozta Gerry Gray vezérigazgató a Napi gazdaságnak. A cégvezető úgy látja, a plázastop (ami megtiltja Magyarországon a 300 nm-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi létesítmény építését 2014 végéig) miatt kialakult helyzetben annyival szerencsésebbek például az Aldinál és a Lidlnél, hogy van a szabálynál kisebb formátumú koncepciójuk. Az Expressz-üzleteknek követniük kell a helyi fogyasztói igényeket, így a belvárosokban is tudnak üzletet nyitni - ez lehet a bővítés kulcsa.

Gerry Gray szerint két éven belül Magyarországon is megvalósulhat az üzletlánc internetes értékesítési rendszere is: a Tesco egyértelműen érzékeli az online érdeklődés növekedését is.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?