Meglépi a Tesco: nálunk is jön az internetes vásárlás

Pénzcentrum
2011. december 19. 09:03

Két éven belül megvalósulhat a Tesco online értékesítési rendszere Magyarországon is - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Gerry Gray, az áruházlánc vezérigazgatója, aki szerint az üzletlánc szerencsésebb helyzetben van az Aldinál és a Lidlnél a plázastop miatt kialakult helyzetben.

Új hipermarketek építése helyett a kisebb boltokra összpontosít a Tesco - nyilatkozta Gerry Gray vezérigazgató a Napi gazdaságnak. A cégvezető úgy látja, a plázastop (ami megtiltja Magyarországon a 300 nm-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi létesítmény építését 2014 végéig) miatt kialakult helyzetben annyival szerencsésebbek például az Aldinál és a Lidlnél, hogy van a szabálynál kisebb formátumú koncepciójuk. Az Expressz-üzleteknek követniük kell a helyi fogyasztói igényeket, így a belvárosokban is tudnak üzletet nyitni - ez lehet a bővítés kulcsa.

Gerry Gray szerint két éven belül Magyarországon is megvalósulhat az üzletlánc internetes értékesítési rendszere is: a Tesco egyértelműen érzékeli az online érdeklődés növekedését is.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25