23 °C Budapest

Ezért drágulhat már megint a kenyér

Pénzcentrum
2011. október 19. 08:37

Bár kivételesen nem a liszt hajtja fel a kenyér árát, ugyanakkor a termelési költségek áremelést indokolnának. A pékek egyelőre kivárnak - írja a Népszabadság.

Hiába olcsóbb a liszt - az utóbbi hetekben jelentős, húsz százalékot is elérő árcsökkenést tapasztaltak a pékek - januártól emelkedik a minimál- és garantált bér, két százalékkal nő az áfa, növekszik a chipsadó, a gázolaj is folyamatosan drágul, s a forint gyengesége is érezteti hatását.

Az említett költségelemek sokkal nagyobbat löknek a péktermékek árán, mint amennyit megspórolhatnának a pékek a kevesebbe kerülő alapanyagon. A pékek azonban egyelőre kivárnak; s csak a központi intézkedésekről szóló, pontos információk birtokában döntenek arról, hogyan is tovább.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?