Újabb hamisítási botrány - figyelmeztet a világcég

Pénzcentrum
2011. október 17. 19:03

Hamis termékek egyre nagyobb arányú felbukkanása okán tett közzé fogyasztói figyelmeztetést a világ egyik legelismertebb audioeszköz-gyártója.

A Sennheiser közlése szerint egyre nagyobb számban kap fogyasztói panaszokat hamis audio eszközök vásárlása eredményeként, illetve egyre többször tapasztal ugyanezen okból nem érvényesíthető szavatossági, illetve jótállási igényeket. A cég szerint a panaszosok többsége kínai weboldalakon keresztül vásárolt hamisított Sennheiser fejhallgatót, de mivel a hamisítványok kínai terjesztői egyre több piacon jelennek meg, így a hamisítványok közvetlenül az Egyesült Államokban és Európában is egyre gyakrabban bukkannak fel - tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A cég kéri a vásárlókat, hogy ha valóban jó minőségű, megbízható Sennheiser terméket kívánnak használni, akkor kizárólag a hivatalos viszonteladóknál vásároljanak, és ne dőljenek be a látszólag kedvező, ám kétes ajánlatoknak.

A világ egyik legelismertebb audioeszköz-gyártója a napokban számos keresetet nyújtott be védjegybitorlás miatt az amerikai bíróságon hamisítványokat értékesítő weboldalak ellen. A cég szakértői közel száz gyanúsítottat azonosítottak. Keresetük szerint egy kínai weboldal és egy amerikai eBay-es kereskedő lehet a hamisítványok terjesztésének fő forrása.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem