19 °C Budapest

Újabb hamisítási botrány - figyelmeztet a világcég

Pénzcentrum
2011. október 17. 19:03

Hamis termékek egyre nagyobb arányú felbukkanása okán tett közzé fogyasztói figyelmeztetést a világ egyik legelismertebb audioeszköz-gyártója.

A Sennheiser közlése szerint egyre nagyobb számban kap fogyasztói panaszokat hamis audio eszközök vásárlása eredményeként, illetve egyre többször tapasztal ugyanezen okból nem érvényesíthető szavatossági, illetve jótállási igényeket. A cég szerint a panaszosok többsége kínai weboldalakon keresztül vásárolt hamisított Sennheiser fejhallgatót, de mivel a hamisítványok kínai terjesztői egyre több piacon jelennek meg, így a hamisítványok közvetlenül az Egyesült Államokban és Európában is egyre gyakrabban bukkannak fel - tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A cég kéri a vásárlókat, hogy ha valóban jó minőségű, megbízható Sennheiser terméket kívánnak használni, akkor kizárólag a hivatalos viszonteladóknál vásároljanak, és ne dőljenek be a látszólag kedvező, ám kétes ajánlatoknak.

A világ egyik legelismertebb audioeszköz-gyártója a napokban számos keresetet nyújtott be védjegybitorlás miatt az amerikai bíróságon hamisítványokat értékesítő weboldalak ellen. A cég szakértői közel száz gyanúsítottat azonosítottak. Keresetük szerint egy kínai weboldal és egy amerikai eBay-es kereskedő lehet a hamisítványok terjesztésének fő forrása.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30