12 °C Budapest

Hitelkártya érintés nélkül: újdonság a magyar piacon

Pénzcentrum
2011. október 13. 12:03

A Cetelem a MasterCard-dal együttműködésben idén ősszel elsőként vezeti be Magyarországon a MasterCard PayPass érintés nélküli hitelkártyát. Az érintés nélküli technológia gyors és biztonságos fizetési megoldást jelent, használatának terjedésével jelentősen csökkenthető a készpénzhasználat.

A Cetelem ez év októberétől vezeti be hitelkártyájánál az új fizetési rendszert, a MasterCard PayPass technológiáját. Az érintés nélküli fizetési megoldás pillanatok alatt megvalósuló biztonságos, készpénz nélkül vásárlást tesz lehetővé. A kártyát a terminálhoz tartva pár másodperc alatt létrejön a vásárlás, 5 000 forint összeghatárig aláírás vagy PIN-kód megadása nélkül is. A technológia a gyorsaság és egyszerűség mellett biztonságot is nyújt, mivel a kártya tulajdonosának a vásárlás során egyetlen másodpercre sem kell kiadnia a kezéből kártyáját.

A pénzintézet tájékoztatáas szerint az akár 1 millió forintos hitelkeretet a kártyabirtokos bármikor szabadon felhasználhatja, és a tartozást ráér utólag, egy összegben vagy részletekben visszafizetni.


2011 első negyedévének végén több mint 92 millió MasterCard PayPass kártya, illetve egyéb, érintés nélküli fizetésre alkalmas eszköz (mobiltelefon, kulcstartó) volt forgalomban, a 36 országban megtalálható elfogadóhelyek száma pedig elérte a 311 000-et. Hazai viszonylatban is megállíthatatlanul terjed az új technológia, igaz, a MasterCard PayPass bankkártyák köre eddig csak a betéti és prepaid kártyákra korlátozódott.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?