Hitelkártya érintés nélkül: újdonság a magyar piacon

Pénzcentrum
2011. október 13. 12:03

A Cetelem a MasterCard-dal együttműködésben idén ősszel elsőként vezeti be Magyarországon a MasterCard PayPass érintés nélküli hitelkártyát. Az érintés nélküli technológia gyors és biztonságos fizetési megoldást jelent, használatának terjedésével jelentősen csökkenthető a készpénzhasználat.

A Cetelem ez év októberétől vezeti be hitelkártyájánál az új fizetési rendszert, a MasterCard PayPass technológiáját. Az érintés nélküli fizetési megoldás pillanatok alatt megvalósuló biztonságos, készpénz nélkül vásárlást tesz lehetővé. A kártyát a terminálhoz tartva pár másodperc alatt létrejön a vásárlás, 5 000 forint összeghatárig aláírás vagy PIN-kód megadása nélkül is. A technológia a gyorsaság és egyszerűség mellett biztonságot is nyújt, mivel a kártya tulajdonosának a vásárlás során egyetlen másodpercre sem kell kiadnia a kezéből kártyáját.

A pénzintézet tájékoztatáas szerint az akár 1 millió forintos hitelkeretet a kártyabirtokos bármikor szabadon felhasználhatja, és a tartozást ráér utólag, egy összegben vagy részletekben visszafizetni.


2011 első negyedévének végén több mint 92 millió MasterCard PayPass kártya, illetve egyéb, érintés nélküli fizetésre alkalmas eszköz (mobiltelefon, kulcstartó) volt forgalomban, a 36 országban megtalálható elfogadóhelyek száma pedig elérte a 311 000-et. Hazai viszonylatban is megállíthatatlanul terjed az új technológia, igaz, a MasterCard PayPass bankkártyák köre eddig csak a betéti és prepaid kártyákra korlátozódott.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25