18 °C Budapest

Érdekes! Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

2011. október 9. 08:03

Változatos a sikerlista A kutyapszichológiától a fantasy-ig, a szépirodalomtól a szexipart bemutató könyvekig igencsak változatos írásokat vehettünk kézbe szeptemberben a Bookline Top50 sikerlistája szerint.

Nemcsak az első két helyezett frissen megjelenő regénye - J. R. Ward: Felszabadított szerető, illetve Ljudmila Ulickaja: Imágó - hanem további 25 újonc is harcba szállt a magyar olvasók figyelméért. A harmadik helyen az augusztusi győztes áll: Bagdy-Bishop-Böjte-Rambala szerzőnégyes Hidak egymáshoz c. kapcsolatterápiai tanulmánygyűjteménye egy a Top50-ben szereplő nyolc pszichológiai kötet közül.

90 százalékkal olcsóbban vásárolhatsz: itt az újdonság
A közösségi vásárlás terén erősít a Bookline, az elsősorban kulturális/szórakoztató szolgáltatások kedvezményes értékesítésére épülő liners.hu-t a múlt héten indította el Magyarország legnagyobb online áruháza.

A Habostortával stratégiai együttműködésben létrejött oldal a két partner erősségeire építve lép be az egyre bővülő közösségi vásárlás piacterére: A Bookline, mint alapító több mint félmilliós felhasználói bázisára és a Habostorta, mint működtető értékesítői tapasztalatára épülő Liners.hu alapítójának a neve a garancia arra, hogy a felhasználók magas színvonalú és megbízható ajánlatokkal találkozhatnak majd.

A Liners.hu a Bookline-tól független saját weboldalon fut, ám a Bookline meglévő felhasználóinak nem szükséges újra regisztrálniuk mivel korábbi felhasználói jelszavukkal az új szolgáltatást is rögtön igénybe tudják venni. Ez azonban nem egy zártkörű szolgáltatás, bár alapvetően a Bookline felhasználóinak igényei szerint került kialakításra, bárki számára nyitott az oldal és egy egyszerű regisztrációval azonnal igénybe is vehető. A Liners akciói 5-6 naponta változnak, a kedvezmények a 30 %-tól indulnak és akár a 90%-ig is terjedhetnek, budapesti és vidéki szolgáltatásokat egyaránt kínálva.


A gimis romantikától a szexiparig, a fantasy-tól a kutyanevelésig rengeteg témájú könyv látta meg a napvilágot a hazai könyvespolcokon - mi sem példázza ezt jobban, mint maga a dobogó. A legcsillogóbb J. R. Ward amerikai író érme, a Felszabadított szerető c. vámpír sztorijával egyből a dobogó legmagasabb fokára szárnyalt. A kortárs orosz irodalom legismertebb alakjaként Ljudmila Ulickaja szerezte meg a második helyet: az Imágó c. szociológiai-politikai regényében a kommunizmus alapkövein és romjain ülve mereng múltról és jövőről. A harmadik helyet az augusztusi aranyérmes pszichológiai tanulmánytár szerezhette meg, a Bagdy Emőke, Beata Bishop, Böjte Csaba és Rambala Éva szerzőnégyes által szerkesztett Hidak egymáshoz c. kapcsolati terápiával foglalkozó kötet.

Három írás leginkább vérpezsdítő mivoltának köszönheti sikerét a magyar olvasók népes táborában. A 23. helyen debütálva Kovács Kovi István Bűnös élvezet című könyvével a magyarországi szexipar kezdeti illegalitását, virágzását és sötét titkait fedi fel, míg Szalai Vivien már hónapok óta a lista állandó szereplője a budapesti luxusprostituáltak drámáit bemutató írásaival, melyek jelenleg a 12. és a 19. helyet birtokolják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ősz beköszöntével érzékelhetően több figyelmet szentelünk önmagunknak és szeretteinknek is. A listán szereplő nyolc pszichológiai mű mellett új kedvenc témánk ezúttal a házi kedvencek: a négylábúak testi-lelki gondozásával foglalkozó írások is erről tanúskodnak: Cesar Millan és Melissa Jo Peltier Hogyan neveljünk tökéletes kutyát? című könyve az előkelő 5., míg ugyanezen szerzőpáros A csodálatos kutyadoki c. kötete a 29. helyet szerezte meg. A lista egyik nagy nyertese Laura Leiner lett A Szent Johanna gimi c. tiniknek szóló vidám regénysorozatával, hiszen az írónő 4 kötetével foglal helyet a szeptemberi sikerlistán.

A másik befutó ismét csak George R. R. Martin: A tűz és jég dala fantasy-eposz megőrizte szintén 4 listás helyezését. Nem kell messzire mennünk további sikeres történelmi fantasy-szerzőkért sem, hiszen a Rita Monaldi-Francesco Sorti szerzőpáros Intrika című, illetve Ken Follett A katedrális c. misztikus históriái a 4. és a 6. helyet csíphették el az ősz első hónapjában.

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?