Nem jó üzlet a gazdagok sportja

Pénzcentrum
2011. október 7. 08:34

Már a gazdagok sportját is elérte a válság. Egyre kevesebb vendég keresi fel a hazai golfpályákat, mely visszaesés okán több, milliárdos fejlesztés leállt, vagy forrás hiányában már el sem indult - írja a Napi Gazdaság.

A hazai vendégek száma és vásárlóereje 2008 óta folyamatosan csökken, ráadásul a szponzorok pénztárcája is egyre karcsúbb, ezért a hazai pályákat egyre kevesebb nemzetközi verseny látogatja meg.

Az országban egyébként jelenleg hét 18 lyukú, három 9, szintén három 6, és mintegy tíz gyakorló pálya található. A Magyar Golf Szövetség adatai szerint a korábbi években egy golfozó átlagosan 250 eurót költött naponta, és - bár hivatalos adat nincs - több klubvezető szerint ez ma már a 200 eurót sem éri el.

A válság egyébként különösen azokat a szolgáltatókat hozta nehéz helyzetbe, amelyek az elmúlt években devizaalapú hitelből valósítottak meg többmilliárdos beruházásokat.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25