25 °C Budapest

Ilyen nincs! Az olaszok luxusszállodát csinálnak egy egész faluból

2011. június 24. 17:02

Luxusszállodává építenek át egy egész települést Toszkánában, hiába az olasz műemlék- és természetvédők tiltakozása. Castelfalfiba ezek után csak a tehetősek léphetnek be.

Egy egész középkori falu, ennek temploma és várkastélya épül át öt csillagos resorttá a Firenze közeli Castelfalfiban. A hagyomány szerint a longobárd Faolfi alapította település neve egy 754-es adásvételi szerződésben szerepel először.

(Forrás: castelfalfi-resort.com)


Castelfalfinak a történelem során számos tulajdonosa akadt, kizárólag itáliai nemesi családok, amíg ezek utolsó leszármazottja a birtokot 2006-ban eladta egy német multinacionális vállalatnak.

(Forrás: castelfalfi-resort.com)


A faluban évtizedekkel ezelőtt még tizennyolcan éltek, mára teljesen elnéptelenedett. A település arról volt ismert, hogy Roberto Benigni színész-rendező 2001-ben itt forgatta Pinocchio című filmjét, amelyben főszerepet is játszott.


MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az olasz műemlék- és környezetvédők kezdettől fogva ellenezték Castelfalfi luxus-szállodává való átalakítását. "Falu gazdagoknak" - keresztelte át a települést a toszkán sajtó, de hiába a WWF olasz szekciójának és a falu szomszédjában élők tiltakozása, a kétszázötven millió eurós beruházás megvalósítása most megkezdődött: a középkori falut övező dombokon mindenekelőtt Európa egyik legnagyobb, tizenegy négyzetkilométeres golfpályáját építik ki. Ehhez Castelfalfi körül további huszonhat, szintén lakatlan kisbirtokot vásároltak fel az új német tulajdonosok. A területen négyszázharminc fős üdülőfalu és ugyanennyi vendéget váró hotel épül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35