Ilyen nincs! Az olaszok luxusszállodát csinálnak egy egész faluból

2011. június 24. 17:02

Luxusszállodává építenek át egy egész települést Toszkánában, hiába az olasz műemlék- és természetvédők tiltakozása. Castelfalfiba ezek után csak a tehetősek léphetnek be.

Egy egész középkori falu, ennek temploma és várkastélya épül át öt csillagos resorttá a Firenze közeli Castelfalfiban. A hagyomány szerint a longobárd Faolfi alapította település neve egy 754-es adásvételi szerződésben szerepel először.

(Forrás: castelfalfi-resort.com)


Castelfalfinak a történelem során számos tulajdonosa akadt, kizárólag itáliai nemesi családok, amíg ezek utolsó leszármazottja a birtokot 2006-ban eladta egy német multinacionális vállalatnak.

(Forrás: castelfalfi-resort.com)


A faluban évtizedekkel ezelőtt még tizennyolcan éltek, mára teljesen elnéptelenedett. A település arról volt ismert, hogy Roberto Benigni színész-rendező 2001-ben itt forgatta Pinocchio című filmjét, amelyben főszerepet is játszott.


LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az olasz műemlék- és környezetvédők kezdettől fogva ellenezték Castelfalfi luxus-szállodává való átalakítását. "Falu gazdagoknak" - keresztelte át a települést a toszkán sajtó, de hiába a WWF olasz szekciójának és a falu szomszédjában élők tiltakozása, a kétszázötven millió eurós beruházás megvalósítása most megkezdődött: a középkori falut övező dombokon mindenekelőtt Európa egyik legnagyobb, tizenegy négyzetkilométeres golfpályáját építik ki. Ehhez Castelfalfi körül további huszonhat, szintén lakatlan kisbirtokot vásároltak fel az új német tulajdonosok. A területen négyszázharminc fős üdülőfalu és ugyanennyi vendéget váró hotel épül.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?