-1 °C Budapest

Meglepő? Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

2011. augusztus 7. 12:05

Királyok és luxusprostituáltak a magyar olvasók kedvenc regényhősei Az aktuális Bookline Top50 könyves eladási lista legfontosabb megállapítása, hogy csajok, királyok és luxusprostituáltak lettek a magyar olvasók kedvenc regényhősei júliusban: Fejős Éva Helló, London! c. "csajosan filozofikus" története megőrizte első helyét, de a dobogó második, illetve harmadik fokára is új szerzők tornászhatták fel magukat. George R. R. Martin A tűz és jég dala című sorozatának második részével nemcsak az ezüstérmet szerezhette meg, hanem további három kötetével is méltán büszkélkedhet: a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen is ő tanyázik. A bronzot egy szintén több sikerkönyves szerző vitte el - Szalai Vivien Drága kéj c. igaz történeten alapuló sztorija egy magyar luxusprostituált életén keresztül mutatja be a bűnös és pénzszagú vágyak világát.

Úgy tűnik, Fejős Éva ismét rászolgált a magyar olvasók szeretetére, hiszen hetedik bestsellere is már két hónapja áll a sikerlista élén. A Helló, London! népszerűségét talán éppen annak köszönheti, hogy míg egy irigylésre méltó glam-modell életébe nyújt bepillantást, a lány félelmeiben és vágyaiban szinte bárki önmagára ismerhet.


Forrás: Bookline.hu


A Top50 júliusi sztárszerzőjének azonban mégsem őt, hanem az amerikai fantasy-író George R. R. Martint tekinthetjük, aki 4 könyvvel uralja a lista élmezőnyét. A tűz és jég dala c. sorozatának eddig megjelent négy része abszolút kedvenc lett: a Királyok csatája című 2. rész a júliusi lista második helyével büszkélkedhet, a további három epizód pedig közvetlenül a dobogósok után lohol.

Szalai Vivien könyveit is kitartóan követelik az olvasók, ugyanis a magyar luxusprostituált Szofi életét bemutató első írás, a Hamis gyönyör a nyolcadik, míg a második, Drága kéj c. életrajzi regény a harmadik helyet érdemelte ki.

A forró kalandokra éhes olvasótábor azonban nemcsak a fenti szerzőkkel csillapíthatta a rózsaszín kalandokra oly éhes olvasási vágyát, hiszen számos magyar és külföldi írónő jelentkezett új regénnyel az elmúlt hónapokban. A történész végzettségű Fábián Janka egy nosztalgikus és romantikus trilógia első két részével lopta be magát a magyar nők szívébe - az Emma fiai a hetedik, még az Emma szerelme a 24. pozíciót tehette zsebre. Mégis Nora Roberts tekinthető a szerelmes irodalom egyik örök favoritjának: az 1979. óta "praktizáló" írónő eddig megjelent több mint 210 regénye közül most három szerepel a listán. A Menyasszonyok tetralógia első három része, tehát a Látomás fehérben (10.), A boldogság virágai (11.) és A boldogság édes íze (14.) újra megtalálta a siker kulcsát a női olvasók szívéhez.

Jól mutatja a nyaralás utáni lelkesedésünket az az olvasási trend is, miszerint feltűnően sok regény játszódik földünk valamely édeni vidékén: Elizabeth Adler Barcelonából, szeretettel (15.), Berg Judit Rumini Datolyaparton (33.), Frances Mayes Mindennapok Toszkánában (38.) vagy akár az aranyérmes Fejős Éva regénye is vágyfokozó úti célokhoz kalauzolja az olvasókat. A lista nagy öregjei még mindig jól tartják magukat, bár inkább a hátsó szektor helyezéseit tudhatják magukénak. William P. Young A viskó c. bestsellere több mint 405 napja van a listán ( 20. hely), Stieg Larsson, Hahner Péter és Rhonda Byrne pedig a lista utolsó tízesében foglal hely fejenként két, illetve három könyvvel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Bookline TOP50 2010. július: 50-26

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem