16 °C Budapest

Meglepő? Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

2011. augusztus 7. 12:05

Királyok és luxusprostituáltak a magyar olvasók kedvenc regényhősei Az aktuális Bookline Top50 könyves eladási lista legfontosabb megállapítása, hogy csajok, királyok és luxusprostituáltak lettek a magyar olvasók kedvenc regényhősei júliusban: Fejős Éva Helló, London! c. "csajosan filozofikus" története megőrizte első helyét, de a dobogó második, illetve harmadik fokára is új szerzők tornászhatták fel magukat. George R. R. Martin A tűz és jég dala című sorozatának második részével nemcsak az ezüstérmet szerezhette meg, hanem további három kötetével is méltán büszkélkedhet: a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen is ő tanyázik. A bronzot egy szintén több sikerkönyves szerző vitte el - Szalai Vivien Drága kéj c. igaz történeten alapuló sztorija egy magyar luxusprostituált életén keresztül mutatja be a bűnös és pénzszagú vágyak világát.

Úgy tűnik, Fejős Éva ismét rászolgált a magyar olvasók szeretetére, hiszen hetedik bestsellere is már két hónapja áll a sikerlista élén. A Helló, London! népszerűségét talán éppen annak köszönheti, hogy míg egy irigylésre méltó glam-modell életébe nyújt bepillantást, a lány félelmeiben és vágyaiban szinte bárki önmagára ismerhet.


Forrás: Bookline.hu


A Top50 júliusi sztárszerzőjének azonban mégsem őt, hanem az amerikai fantasy-író George R. R. Martint tekinthetjük, aki 4 könyvvel uralja a lista élmezőnyét. A tűz és jég dala c. sorozatának eddig megjelent négy része abszolút kedvenc lett: a Királyok csatája című 2. rész a júliusi lista második helyével büszkélkedhet, a további három epizód pedig közvetlenül a dobogósok után lohol.

Szalai Vivien könyveit is kitartóan követelik az olvasók, ugyanis a magyar luxusprostituált Szofi életét bemutató első írás, a Hamis gyönyör a nyolcadik, míg a második, Drága kéj c. életrajzi regény a harmadik helyet érdemelte ki.

A forró kalandokra éhes olvasótábor azonban nemcsak a fenti szerzőkkel csillapíthatta a rózsaszín kalandokra oly éhes olvasási vágyát, hiszen számos magyar és külföldi írónő jelentkezett új regénnyel az elmúlt hónapokban. A történész végzettségű Fábián Janka egy nosztalgikus és romantikus trilógia első két részével lopta be magát a magyar nők szívébe - az Emma fiai a hetedik, még az Emma szerelme a 24. pozíciót tehette zsebre. Mégis Nora Roberts tekinthető a szerelmes irodalom egyik örök favoritjának: az 1979. óta "praktizáló" írónő eddig megjelent több mint 210 regénye közül most három szerepel a listán. A Menyasszonyok tetralógia első három része, tehát a Látomás fehérben (10.), A boldogság virágai (11.) és A boldogság édes íze (14.) újra megtalálta a siker kulcsát a női olvasók szívéhez.

Jól mutatja a nyaralás utáni lelkesedésünket az az olvasási trend is, miszerint feltűnően sok regény játszódik földünk valamely édeni vidékén: Elizabeth Adler Barcelonából, szeretettel (15.), Berg Judit Rumini Datolyaparton (33.), Frances Mayes Mindennapok Toszkánában (38.) vagy akár az aranyérmes Fejős Éva regénye is vágyfokozó úti célokhoz kalauzolja az olvasókat. A lista nagy öregjei még mindig jól tartják magukat, bár inkább a hátsó szektor helyezéseit tudhatják magukénak. William P. Young A viskó c. bestsellere több mint 405 napja van a listán ( 20. hely), Stieg Larsson, Hahner Péter és Rhonda Byrne pedig a lista utolsó tízesében foglal hely fejenként két, illetve három könyvvel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Bookline TOP50 2010. július: 50-26

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm