Na ez aztán bejött a Tesconak Magyarországon

2011. augusztus 1. 11:02

Bejöttek a Tesconak az önkiszolgáló kasszák: várhatóan a kisebb áruházakban is bevezetik ezt a fizetési módot. Magyarországon már több hipermarketben is működik a rendszer.

A Tesco Globál Áruházak Zrt. tavaly a dunakeszi-fóti üzletében telepített önkiszolgáló pénztárakat, ilyennel a vásárlók azóta már Szegeden is találkozhatnak - nyilatkozta nemrég a beol.hu-nak Szabó Anita, a Tesco Globál Áruházak Zrt. kommunikációs szakértője. A bevezetést követő első hét végén a forgalom közel ötöde már e kasszákon keresztül bonyolódott.

— Leginkább a kisebb bevásárlásokkor, pár ezres tételnél szokták használni. A fiatalok gyorsan megbarátkoztak a módszerrel, de már az idősebb korosztály is szereti — tette hozzá Szabó Anita. Az okokra is rávilágított: úgy véli, ez a gyorsaságban és megbízhatóságban keresendő.

Az önkiszolgáló pénztárak továbbra is elviszik a forgalom 20 százalékát, tehát a népszerűségét nem csak a kíváncsiságnak köszönheti. Az elképzelések szerint nemcsak a hipermarketekben, hanem a kisebb boltokban is bevezetik e fizetési módot.

Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu beszámolt, az önkiszolgáló pénztárak teljesen automatizáltan működnek. A vásárlók maguk olvassák be a kiválasztott termékek vonalkódját, majd a végösszeget készpénzben vagy kártyával egyenlíthetik ki. Az automata pénztár természetesen visszaad és nyugtát is nyomtat a vásárlásról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lapunk által megkérdezett szakemberek szerint ilyen kasszákat elsősorban nagyobb üzletekben, hipermarketekben lehet gazdaságosan működtetni, de sohasem zárható ki a rendszerből az élőmunka, azaz a személyes biztonsági felügyelet. Ha egy ilyen kasszarendszer beválik, akár 10-30 fő munkáját is helyettesítheti, így pedig akár 1-5 év alatt is megtérülhet a beruházás.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25