12 °C Budapest

Na ez aztán bejött a Tesconak Magyarországon

2011. augusztus 1. 11:02

Bejöttek a Tesconak az önkiszolgáló kasszák: várhatóan a kisebb áruházakban is bevezetik ezt a fizetési módot. Magyarországon már több hipermarketben is működik a rendszer.

A Tesco Globál Áruházak Zrt. tavaly a dunakeszi-fóti üzletében telepített önkiszolgáló pénztárakat, ilyennel a vásárlók azóta már Szegeden is találkozhatnak - nyilatkozta nemrég a beol.hu-nak Szabó Anita, a Tesco Globál Áruházak Zrt. kommunikációs szakértője. A bevezetést követő első hét végén a forgalom közel ötöde már e kasszákon keresztül bonyolódott.

— Leginkább a kisebb bevásárlásokkor, pár ezres tételnél szokták használni. A fiatalok gyorsan megbarátkoztak a módszerrel, de már az idősebb korosztály is szereti — tette hozzá Szabó Anita. Az okokra is rávilágított: úgy véli, ez a gyorsaságban és megbízhatóságban keresendő.

Az önkiszolgáló pénztárak továbbra is elviszik a forgalom 20 százalékát, tehát a népszerűségét nem csak a kíváncsiságnak köszönheti. Az elképzelések szerint nemcsak a hipermarketekben, hanem a kisebb boltokban is bevezetik e fizetési módot.

Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu beszámolt, az önkiszolgáló pénztárak teljesen automatizáltan működnek. A vásárlók maguk olvassák be a kiválasztott termékek vonalkódját, majd a végösszeget készpénzben vagy kártyával egyenlíthetik ki. Az automata pénztár természetesen visszaad és nyugtát is nyomtat a vásárlásról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lapunk által megkérdezett szakemberek szerint ilyen kasszákat elsősorban nagyobb üzletekben, hipermarketekben lehet gazdaságosan működtetni, de sohasem zárható ki a rendszerből az élőmunka, azaz a személyes biztonsági felügyelet. Ha egy ilyen kasszarendszer beválik, akár 10-30 fő munkáját is helyettesítheti, így pedig akár 1-5 év alatt is megtérülhet a beruházás.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?