Ötöslottó: mutatjuk a számokat! 2 milliárd a főnyeremény...

2011. június 11. 17:02

16 hét telt el az utolsó Ötöslottó telitalálat óta, a héten megnyerhető összeget már csak egy "hajszál" választja el a nagyon szépen csengő 2 milliárd forinttól. A héten a megnyerhető összeg 1 milliárd 919 millió forint. Hasonló összeget (2 056 228 524 Ft) legutóbb 2005-ben nyertek, de a lehetőség tavaly, május elején is adott volt - bár akkor egészen nyárig kellet várni a telitalálatra. A szerencsés nyertes így több mint 3 milliárd forinttal - a lottótörténet második legnagyobb nyereményével - lett gazdagabb.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

KATTINTS IDE, ÉS TUDD MEG, VOLT-E ÖTÖS A LOTTÓN!

Az Ötöslottó nyerőszámai a 23. héten a következők:

11, 42; 45; 63; 76;

Jokerszám: 605044

A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta, hosszabb távot tekintve elmondható, hogy a halmozódás időtartamának növekedésével fokozatosan nő a feladott szelvények száma. A heti átlag körülbelül 3,5 millió szelvény, egymilliárd forint feletti főnyeremény esetében 1 millió szelvénnyel is több érkezhet be hetente. További, körülbelül 500 ezres növekedés tapasztalható a szelvények számában akciók vagy különleges dátumok idején, így péntek 13-án jóval többen játszottak.


Ha ma este egyvalakinek sikerül mind az öt nyerőszámot eltalálnia, 1 milliárd 919 millió forinttal lesz gazdagabb. Természetesen ismét fennáll az esély, hogy telitalálat híján tovább halmozódik az összeg.

Annyi szó esett az elmúlt hetekben, hónapokban a halmozódásról, de valójában mit is jelent ez pontosan?

A halmozódás azt jelenti, hogy ha egyetlen nyertes sincs egy nyerőosztályban - vagyis az adott héten nincs egy darab 5, 4, 3 vagy 2 találatos szelvény sem, akkor a köztük nyereményként felosztható pénz hozzáadódik a következő héten megnyerhető összeghez. Halmozódásról 1991 óta beszélhetünk az Ötös- és Hatoslottó, illetve később a Skandináv lottó nyereményei esetében, a gyakorlatban azonban csak a jackpot halmozódik, olyan sok szelvény érkezik be ugyanis minden héten, hogy közöttük több 4, 3 és 2 találatos is van.

Meddig tarthat még a lottóláz?

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Hogy ezúttal meddig halmozódik a jackpot, nem tudhatjuk. Az lottóláz a játék szabályai alapján akár egészen jövő februárig is folytatódhat. Ha ez idő alatt sem születik telitalálatos, az óriási összegnek a négy, három vagy két találatot elért játékosok örülhetnek, ugyanis a gazdátlan jackpot az ő nyereményükhöz adódik.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?