19 °C Budapest

Ötöslottó: mutatjuk a számokat! 2 milliárd a főnyeremény...

2011. június 11. 17:02

16 hét telt el az utolsó Ötöslottó telitalálat óta, a héten megnyerhető összeget már csak egy "hajszál" választja el a nagyon szépen csengő 2 milliárd forinttól. A héten a megnyerhető összeg 1 milliárd 919 millió forint. Hasonló összeget (2 056 228 524 Ft) legutóbb 2005-ben nyertek, de a lehetőség tavaly, május elején is adott volt - bár akkor egészen nyárig kellet várni a telitalálatra. A szerencsés nyertes így több mint 3 milliárd forinttal - a lottótörténet második legnagyobb nyereményével - lett gazdagabb.

KATTINTS IDE, ÉS TUDD MEG, VOLT-E ÖTÖS A LOTTÓN!

Az Ötöslottó nyerőszámai a 23. héten a következők:

11, 42; 45; 63; 76;

Jokerszám: 605044

A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta, hosszabb távot tekintve elmondható, hogy a halmozódás időtartamának növekedésével fokozatosan nő a feladott szelvények száma. A heti átlag körülbelül 3,5 millió szelvény, egymilliárd forint feletti főnyeremény esetében 1 millió szelvénnyel is több érkezhet be hetente. További, körülbelül 500 ezres növekedés tapasztalható a szelvények számában akciók vagy különleges dátumok idején, így péntek 13-án jóval többen játszottak.


Ha ma este egyvalakinek sikerül mind az öt nyerőszámot eltalálnia, 1 milliárd 919 millió forinttal lesz gazdagabb. Természetesen ismét fennáll az esély, hogy telitalálat híján tovább halmozódik az összeg.

Annyi szó esett az elmúlt hetekben, hónapokban a halmozódásról, de valójában mit is jelent ez pontosan?

A halmozódás azt jelenti, hogy ha egyetlen nyertes sincs egy nyerőosztályban - vagyis az adott héten nincs egy darab 5, 4, 3 vagy 2 találatos szelvény sem, akkor a köztük nyereményként felosztható pénz hozzáadódik a következő héten megnyerhető összeghez. Halmozódásról 1991 óta beszélhetünk az Ötös- és Hatoslottó, illetve később a Skandináv lottó nyereményei esetében, a gyakorlatban azonban csak a jackpot halmozódik, olyan sok szelvény érkezik be ugyanis minden héten, hogy közöttük több 4, 3 és 2 találatos is van.

Meddig tarthat még a lottóláz?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogy ezúttal meddig halmozódik a jackpot, nem tudhatjuk. Az lottóláz a játék szabályai alapján akár egészen jövő februárig is folytatódhat. Ha ez idő alatt sem születik telitalálatos, az óriási összegnek a négy, három vagy két találatot elért játékosok örülhetnek, ugyanis a gazdátlan jackpot az ő nyereményükhöz adódik.

 

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?