15 °C Budapest

Cora: ismét Székely Hetek, bővülő választékkal

2011. május 5. 18:02

A Cora áruházakban 2011. május 5. - május 22. között másodszor rendeznek Székely Heteket Magyarországon. A tavalyi sikeres bemutatkozás után Hargita megye mellett már Kovászna és Maros megye is részt vesz az akcióban. A "Székely Termék" márkanéven jegyzett élelmiszer-, kézműves áruk kínálata a tavalyi ötvenhez képest több mint százötvenre bővült - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A Székelyföldön készült száraztészták, hús-, és tejtermékek, mézek, lekvárok, szörpök, ásványvizek, kézműves áruk az idén is első kézből kerülnek a magyar fogyasztók asztalára.

A Cora évente többször is rendez tematikus árubemutatókat, ahol egy-egy régió különleges termékei, hagyományai mutatkoznak be. A székelyföldi kínálat azonban különösen fontos, mert számos hazai vásárló kedveli a székelyföldi ízeket, a dekorációs és a háztartási termékeket.

A Székely Termék márkanév alatt az idén nagyobb választékban lesznek jelen a Cora áruházakban a tavaly már megismert, egyedi termékek: áfonyalekvárok, sajtok, helyi ízesítésű édességek, mustárok, szörpök, ásványvizek és a bioméz is. A tavalyi sikeres akció után a most először bemutatkozó száraztészták, ásványvizek, gyógynövényes fűszerek, fűszersó, teák, húskészítmények jól reprezentálják a hagyományos székely ízvilágot, a híres vendéglátást.

A három megye önkormányzatának sikerült összefognia, mert szívügyüknek tekintik a székelyföldi termékek értékesítését. Céljuk, hogy a helyi termelők folyamatosan eljuthassanak a magyar piacokra is, első kézből kerüljenek a vásárlók asztalára.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?