22 °C Budapest

Cáfol a Kotányi: a minőségben nincs hiba

2011. április 20. 19:02

A Kotányi Hungária Kft. visszautasítja a termékei minőségével kapcsolatban megjelent, Szlovákiai Fogyasztók Szövetsége által bemutatott valótlan állításokat. A hatósági jogkörrel nem rendelkező civil szervezet egy általa készíttetett tanulmány adatait, azokat tévesen értelmezve, megtévesztően mutatta be a nyilvánosságnak. A Kotányi a hatályos törvényi előírásokon jóval túlmutató minőségbiztosítási rendszert alkalmaz, mellyel garantálja, hogy csak kiváló, azonos minőségű terméket juttat el mind a közel 20 országba, ahol képviselteti magát.

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, a a Szlovák Fogyasztók Szövetségének vizsgálata nemrég arra a következtetésre jutott, hogy az EU nyugati tagállamaihoz képest gyengébb minőségű, olcsóbb alapanyagokból készült termékeket forgalmaznak a legnagyobb világcégek a keleti országokban.

A fogyasztóvédő szervezet állítása szerint a vizsgált termékek közül a legnagyobb minőségbeli különbséget a Kotányi borsnál tapasztalták. A fűszernél ez azért is érdekes, mert a cég minden termékét ugyanabban a gyárban készíti. A konkrét különbséget az jelentette, hogy annak a borsnak, amit Magyarországon, Szlovákiában vagy Ausztriában vásároltak, magasabb volt a nedvességtartalma az előírtnál, Bulgáriában pedig túl sok sérült, töredezett mag volt a tasakban. Jelentős különbségeket mutattak ki a paprikaporoknál is: Ausztriában sokkal jobb minőségű termék került a polcokra, mint például Bulgáriában. Bővebben: Így verik át a multik a kelet-európai vásárlót: nekünk mindenből a gagyi jut?

A Kotányi Hungária Kft. mai közleményében cáfolja a fogyasztóvédők vádjait. Mint írják, a legmagasabb minőségi normák betartását és a különböző országokban forgalmazott termékek minőségének teljes azonosságát igazolják az elvégzett kutatás frissen megismert konkrét eredményei is: a Kotányi minden megvizsgált feketebors és pirospaprika terméke megfelel az érvényes szigorú minőségi szabványoknak és a jogi előírásoknak - sőt a minőséget leginkább meghatározó paramétereit a vizsgálat még jelentősen jobbnak is találta a határértékeknél. Ezt a Szlovákiai Fogyasztók Szövetsége is megerősítette. Valamennyi pirospaprika-minta színanyag-tartalma az elvárt, a piacon szokásos minőségi kategóriáknál magasabb volt valamennyi országban. Ezt támasztja alá, a magyar Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2011. márciusban elvégzett minőségi tesztje is. A magyar vizsgálat megállapította, hogy a Kotányi édesnemes paprikái kiváló minőségűek, a minőségi osztályba sorolás alapját képző színanyag tekintetében jóval meghaladják a kötelezően előírtakat.

A Kotányi szerint a civil egyesület sajtókonferenciáján egyszerűen hamis és alaptalan információkat közölt hozzáértését nélkülöző módon, például alapvető minőségi kategóriákat - édesnemes paprika és rózsapaprika - összekeverve, valamint az egyes országok érvényes jogi előírásait sem vették figyelembe. Emiatt a Szlovákiai Fogyasztók Szövetsége hatósági kontroll nélküli, teljesen hibás következtetéseket továbbított a széles nyilvánosságnak

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Szlovákiai Fogyasztók Szövetsége által elvégzett minőségellenőrzés a Kotányi álláspontja szerint nem volt szakszerű, ezért az ügy tisztázásnak érdekében a Kotányi International felvette a kapcsolatot a szlovák és a magyar fogyasztóvédelmi hatósággal, valamint jogi lépéseket fontolgat a vállalat termékeit ért rágalom miatt.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?