24 °C Budapest

Tavaszra csúszik a döntés a szabad vasárnapról

Pénzcentrum
2011. február 15. 09:02

Az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága hétfőn tárgysorozatba vette a KDNP decemberben benyújtott javaslatát a vasárnapi munkavégzés korlátozásáról, ám azt még nem tartotta általános vitára alkalmasnak - írja a Népszabadság.

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint hiányoznak azok a háttérszámítások, amelyek alapján a kormány dönthetne a javaslat támogatásáról - emiatt nem szavaztak a vitára alkalmasságról. Szatmáry Kristóf a lapnak elmondta: úgy tervezik, hogy a tavaszi ülésszak alatt elkészítik az erre vonatkozó elemzéseket. Elképzelésük szerint egy ilyen korlátozást valahogy ellentételezni kellene, például a családok körében szabadidős vagy egyéb kulturális tevékenység válthatná fel a vasárnapi vásárolgatást.

A Vállalkozók Országos Szövetsége korábbi becslése szerint a vasárnapi zárva tartás miatt 200-250 milliárd forint bevételtől esne el az államháztartás, illetve 20-25 ezer embert bocsátanának el csak a kiskereskedelmi szektorban.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?