18 °C Budapest

Vasárnapi vásárlás: ma fontos döntés várható

Pénzcentrum
2011. február 14. 13:02

Ma tárgyalja a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság a vasárnapi munkavégzés beszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.

Ha a bizottságon átmegy a jogszabályterv, az nagy valószínűséggel a parlament elé kerül. A törvényjavaslatot benyújtó KDNP korábbi kezdeményezései a kiskereskedelmi üzletekre fókuszáltak, ám a párt most új irányvonalat vett és azt szeretné elérni, hogy ahol csak lehet, ott szűnjön meg a vasárnapi munkavégzés.

A kis üzlettulajdonosok arra számítanak, hogy számukra kifejezetten kedvező lenne a megoldás, hiszen ha a nagyokat bezárják, ők nyitva tarthatnának és a forgalom jelentős része hozzájuk terelődne. Ugyanakkor a modellszámítások szerint ez közel sem így van. Ha a kiskereskedelmi hét hat napra szűkül, az akciókat is ebben a számrendszerben kell tartani, ami azt jelenti, hogy a verseny élesebb lesz.

A vasárnapi nyitva tartás megszüntetése 20-25 ezer munkavállalót érinthet, ebből 10-15 ezer a kereskedelmi alkalmazott, a többi a kiszolgáló személyzet, például a biztonsági őrök vagy az árufeltöltők.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?