20 °C Budapest

Nincs megoldás: tovább kopasztanak a fogyasztói csoportok

Pénzcentrum
2011. február 9. 08:32

Továbbra sincs szigorítás a fogyasztói csoportok szervezésének jogi szabályozásában, pedig évek óta szó van az ilyen szerveződések betiltásáról - írja a Népszabadság.

A lap emlékeztet: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tavaly novemberben kezdeményezte, hogy büntethetővé váljon a fogyasztói csoportok szervezése.A PSZÁF elképzelése az volt, hogy a büntető törvénykönyv módosításával tiltsák meg a további fogyasztói csoportok szervezését, a már meglévő csoportokat azonban nem számolnák fel, hagynák kifutni a "szerződéseiket".

Akkor úgy tűnt, gyorsan lépni fog a kormány, ám mára megváltozott a helyzet: őszig, de jó eséllyel akár az év végéig még nyugodtan vadászhatnak a csoportszervező cégek az ügyfeleikre.

A fogyasztói csoportokat szervezők azzal hitegetik a nagybankoknál hitelképtelen ügyfeleiket, hogy náluk hitelhez jutnak. A valóságban a toborzott hitelkárosultak között a saját befizetéseiket osztják fel úgy, hogy nem készpénzhez jut az ügyfél, hanem adott termékhez kötött vásárlási joghoz. Azt, hogy ki mikor jut ehhez a joghoz, általában sorsolással döntik el, így a hitelben reménykedő tagok akár évekig várhatnak a sorukra. 

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?