24 °C Budapest

Ellenfelet kap az IKEA

2011. február 9. 15:02

Minden jel szerint potenciális ellenfelet kapott az IKEA évtizedek óta bevált lapraszerelt bútortechnológiája. A sokak számára nehézkes összeszerelés helyett megérkeztek a piacra a kihajtogatható bútorok.

Az IKEA az 1950-es évek óta árulja lapraszerelt termékeit. Az ilyen bútorok előnye, hogy rendkívül olcsón szállíthatók, emiatt áruk is folyamatosan alacsonyan tartható. Hátrányuk viszont, hogy a vevőnek kell otthon összeszerelnie -ez pedig sokak számára emberpróbáló feladat, különösen egy nagyobb, bonyolultabb bútor esetében.

A Daily Telegraph c. brit napilap szerint a (szigetországban lakberendezési tárgyakat, vegyiárut, élelmiszert is forgalmazó) Marks & Spencer üzletlánc most olyan szekrénnyel rukkolt elő, amely ugyancsak kellően lapos a könnyed szállításhoz, ám amelynek fő elemei - hát, alap, oldallapjai - egyszerűen kihajthatók. Mindössze 14 csavarozást igényel a kétfiókos szekrény 6 része.

Ugyanilyen szekrény hagyományosan lapra szerelten 115 csavarral állítható össze. Ilyet is kínál a brit áruház, és a szekrényverseny "abszolút tiszta", mivel mindkét bútort 799 fontért (240 ezer forintért) adja.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?