TB-támogatott masszázsra vágytak a nyugdíjasok: negyedmilliójuk bánta

2011. január 28. 19:02

Téved, aki azt hitte, hogy véges a trükkös tolvajok kelléktára. A kéményseprő, az áramszolgáltató munkatársa, a vízszerelő, a papírgyűjtő diák, a biztosító képviselője, az unokának tartozó személy és az álrendőr után most felütötte a fejét a masszírozógépes csalás.

Néhány nappal ezelőtt a rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy ismételten megjelentek a trükkös lopások, melynek során átlagos külsejű, megnyerő modorú emberek használják ki időskorú áldozataik jóhiszeműségét, embertársaikba vetett túlzott bizalmát.

Jelen esetben 70-80 éves idős debreceni nénik esetek áldozatául annak az esetenként két tagból álló (egy nő és egy sofőr férfi) csoportnak, akik célirányosan csengettek be az adott személyekhez - ismervén reumatológia jellegű betegségüket, háziorvosuk nevét -, azzal, hogy a házi orvosuk megbízásából jöttek.

Az, hogy az ismeretlen nő ismerte a sértett háziorvosa nevét, s betegségét, elegendő alapot adott arra, hogy az idős személy bizalmát elnyerje.

Közforgalomban nem kapható, kiváló minőségűnek feltüntetett félmillió forintosnak mondott, de valójában tízezret sem érő masszírozógépet, masszázsmatracot kínáltak megvételre azzal, hogy a háziorvos javaslatára ezek rendszeres használatával jelentősen lecsökkenthetik a havi gyógyszer, krémszükségletüket, azaz rendszeres kiadásukat.

A gépeket azzal kínálták megvételre, hogy jelen esetben csak az érték felét, 250 ezer forintot kell kifizetniük, amit körülbelül egy hét átfutási idővel vissza fog nekik utalni a társadalombiztosítás.

Az egyik elkövető, egy 25 év körüli, 160 cm magas, fekete, vállig érő hajú, kissé molett nő már előzetes letartóztatásban van, ő vagy 25-30 év körüli, 180 cm magas, vállig érő szőkésbarna hajú, hegyes orrú, hegyes állú, vékony testalkatú nő társa elegyedett szóba az idős személyekkel, míg férfi társaik (akik személye esetenként más lehetett) sofőrként az autóban maradt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Eddig 3 hasonló eset jutott a bűnüldöző hatóság tudomására, de alappal feltételezik, hogy további sértettek is vannak, akik még nem tettek bejelentést.

A rendőrség várja a sértettek jelentkezését, melyet megtehetnek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. szám alatt), illetve telefonon munkaidőben az 516-400/25-70-es melléken, vagy bármikor a 107-es, 112-es ingyenesen hívható segélyhívók egyikén.

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?