10 °C Budapest

TB-támogatott masszázsra vágytak a nyugdíjasok: negyedmilliójuk bánta

2011. január 28. 19:02

Téved, aki azt hitte, hogy véges a trükkös tolvajok kelléktára. A kéményseprő, az áramszolgáltató munkatársa, a vízszerelő, a papírgyűjtő diák, a biztosító képviselője, az unokának tartozó személy és az álrendőr után most felütötte a fejét a masszírozógépes csalás.

Néhány nappal ezelőtt a rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy ismételten megjelentek a trükkös lopások, melynek során átlagos külsejű, megnyerő modorú emberek használják ki időskorú áldozataik jóhiszeműségét, embertársaikba vetett túlzott bizalmát.

Jelen esetben 70-80 éves idős debreceni nénik esetek áldozatául annak az esetenként két tagból álló (egy nő és egy sofőr férfi) csoportnak, akik célirányosan csengettek be az adott személyekhez - ismervén reumatológia jellegű betegségüket, háziorvosuk nevét -, azzal, hogy a házi orvosuk megbízásából jöttek.

Az, hogy az ismeretlen nő ismerte a sértett háziorvosa nevét, s betegségét, elegendő alapot adott arra, hogy az idős személy bizalmát elnyerje.

Közforgalomban nem kapható, kiváló minőségűnek feltüntetett félmillió forintosnak mondott, de valójában tízezret sem érő masszírozógépet, masszázsmatracot kínáltak megvételre azzal, hogy a háziorvos javaslatára ezek rendszeres használatával jelentősen lecsökkenthetik a havi gyógyszer, krémszükségletüket, azaz rendszeres kiadásukat.

A gépeket azzal kínálták megvételre, hogy jelen esetben csak az érték felét, 250 ezer forintot kell kifizetniük, amit körülbelül egy hét átfutási idővel vissza fog nekik utalni a társadalombiztosítás.

Az egyik elkövető, egy 25 év körüli, 160 cm magas, fekete, vállig érő hajú, kissé molett nő már előzetes letartóztatásban van, ő vagy 25-30 év körüli, 180 cm magas, vállig érő szőkésbarna hajú, hegyes orrú, hegyes állú, vékony testalkatú nő társa elegyedett szóba az idős személyekkel, míg férfi társaik (akik személye esetenként más lehetett) sofőrként az autóban maradt.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Eddig 3 hasonló eset jutott a bűnüldöző hatóság tudomására, de alappal feltételezik, hogy további sértettek is vannak, akik még nem tettek bejelentést.

A rendőrség várja a sértettek jelentkezését, melyet megtehetnek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. szám alatt), illetve telefonon munkaidőben az 516-400/25-70-es melléken, vagy bármikor a 107-es, 112-es ingyenesen hívható segélyhívók egyikén.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?