Idősek veszélyben! Így csalnak a tűzifával

2011. január 14. 13:02

Érdemes nagyon odafigyelni a leszállított tűzifa mennyiségére azoknak, akik nem gázzal fűtenek, mivel új trükköt alkalmaznak a csalárd fuvarosok. Egy idős asszonynál a kifizetett mennyiség kevesebb mint felét pakolták le, a gyanúsítottakat már kihallgatták - írja a police.hu.

Tegnap délelőtt egy teherautóról kínáltak tűzifát egy 81 éves kálmánházi asszonynak. A harminc mázsáért 50 ezer forintban állapodtak meg. Amíg a néni elment a pénzért, a két férfi lepakolt a platóról. Az asszony fizetett, és csak ezután vette észre, hogy az udvarán hagyott fa jóval kevesebb a megbeszéltnél. A bejelentést követően a helyszínre tartó rendőrök feltartóztatták és visszairányították a velük szemben közlekedő teherautót.

A tűzifa lemérésekor kiderült, hogy az a harminc mázsa felét sem éri el, mindössze 1290 kg. A 36 és 38 éves sajószentpéteri férfiakat a Nyíregyházi Rendőrkapitányság értkerti őrse csalás vétség megalapozott gyanújával hallgatta ki. A két személy tagadta a bűncselekményt, azt állították, ők annyit pakoltak le, amennyiben megállapodtak.

A néni visszakapta pénzét, a gyanúsítottak pedig elvihették a fát. A rendőrség azt tanácsolja; csak akkor fizessenek, ha meggyőződtek róla, hogy nem történt átverés!

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25