6 °C Budapest

Vészhelyzet! Üres boltok, rémült karácsonyozók

2010. december 21. 14:02

Könnyen lehet, hogy a rendkívüli havazás ellehetetleníti a karácsonyi bevásárlást Nyugat-Európában. A briteknél például komoly fennakadások vannak az áruszállításban, ezért sok helyen üresen konganak a boltok polcai.

A szigetországban a múlt héten egyes helyeken mínusz húsz fokig süllyedt a hőmérséklet, és két napon át szakadt a hó, ami azután el sem olvadt, hanem jegessé fagyott a nagy hideg miatt. Az utakon megcsúszott és keresztbefordult kamionok akadályozzák az amúgy is el-elakadó forgalmat, a vasút késésekkel közlekedik.

A Daily Mail összefoglalója szerint egyre nagyobb gondot okoz a havazás a lakosság kiskereskedelmi ellátásában, elsősorban az élelmiszerszállításban mutatkoznak fennakadások. Sok kamion a havas utakon vesztegel, a karácsonyi hétvégére szánt termékek pedig nem jutnak el időben a boltokba. A legnagyobb probléma a húskészítményeknél mutatkozik: sok helyen egyáltalán nem kapható a tradicionális karácsonyi pulyka, de zöldségekből, kenyérből és tejből is.

 

Fotó: Daily Mail


Helyenként 25%-kal esett vissza az üzletek forgalma, gyakori, hogy teljesen üresen konganak a boltok polcai. Mint azt egy szállítmányozási cég vezetője a lapnak elmondta: 30 éve foglalkozik élelmiszerszállítással, de ilyen rossz karácsonyi helyzettel még nem találkozott. Az online rendelt termékeknél sem rózsás a helyzet, hiszen a házhozszállítás is akadozik. Épp ezért könnyen lehet, hogy sok családnál nem lesz ajándék karácsonykor a fa alatt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem