Vészhelyzet! Üres boltok, rémült karácsonyozók

2010. december 21. 14:02

Könnyen lehet, hogy a rendkívüli havazás ellehetetleníti a karácsonyi bevásárlást Nyugat-Európában. A briteknél például komoly fennakadások vannak az áruszállításban, ezért sok helyen üresen konganak a boltok polcai.

A szigetországban a múlt héten egyes helyeken mínusz húsz fokig süllyedt a hőmérséklet, és két napon át szakadt a hó, ami azután el sem olvadt, hanem jegessé fagyott a nagy hideg miatt. Az utakon megcsúszott és keresztbefordult kamionok akadályozzák az amúgy is el-elakadó forgalmat, a vasút késésekkel közlekedik.

A Daily Mail összefoglalója szerint egyre nagyobb gondot okoz a havazás a lakosság kiskereskedelmi ellátásában, elsősorban az élelmiszerszállításban mutatkoznak fennakadások. Sok kamion a havas utakon vesztegel, a karácsonyi hétvégére szánt termékek pedig nem jutnak el időben a boltokba. A legnagyobb probléma a húskészítményeknél mutatkozik: sok helyen egyáltalán nem kapható a tradicionális karácsonyi pulyka, de zöldségekből, kenyérből és tejből is.

 

Fotó: Daily Mail


Helyenként 25%-kal esett vissza az üzletek forgalma, gyakori, hogy teljesen üresen konganak a boltok polcai. Mint azt egy szállítmányozási cég vezetője a lapnak elmondta: 30 éve foglalkozik élelmiszerszállítással, de ilyen rossz karácsonyi helyzettel még nem találkozott. Az online rendelt termékeknél sem rózsás a helyzet, hiszen a házhozszállítás is akadozik. Épp ezért könnyen lehet, hogy sok családnál nem lesz ajándék karácsonykor a fa alatt.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22