0 °C Budapest

Hasznos ajándék az utolsó pillanatban: digitális könyvet karácsonyra!

2010. december 21. 05:22

Az idei karácsony egyik sztárjának számítanak az ekönyvek és az ekönyv olvasók. A digitális könyvek piaca egyértelműen fejlődik hazánkban, az árak egyre csökkennek, a magyarul is elérhető könyvek száma pedig folyamatosan növekszik.

A karácsony előtti utolsó napokban pénzkidobás helyett hasznos és praktikus ajándékot ajánlunk olvasóinknak: az ekönyv olvasót. A magyarul villanykönyvnek is becézett készülékeket kimondottan olvasásra találták ki: kijelzőjük nem vibrál,nem tükröződik, nem bántja a szemet, valóban kényelmes olvasni velük/rajtuk - akár órákon át is. Ugyanakkor egy készülék akár több ezer könyvet képes eltárolni, ráadásul alacsony az energiaigénye, így a leghosszabb utazásoknál, vagy a mindennapi tömegközlekedésnél is kiválóan használható.

Csökkenő árak

A hazai piacon 30 ezer forinttól vásárolhatunk már villanykönyveket, de a csúcskategóriás készülékek ára sem magasabb százezernél, ráadásul az árak egyre csökkennek.

 

Fotó: Koobe


Az árcsökkentést jelölte meg az elmúlt években tapasztalt forgalomnövekedés elsődleges okaként Barta Gábor, az ekönyv olvasókat forgalmazó Koobe Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is. Mint a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, idén elsősorban az import számára kedvező árfolyam-ingadozások miatt tudtak árakat csökkenteni.

Az ügyvezető igazgató szerint igazi áttörést a piacon az ekönyvek áfájának csökkentése jelenthet, így a jelenleginél akár 20%-kal kedvezőbb árúak lehetnek az ekönyvek - ez pedig látványosan felpörgetheti a jelenleg még gyerekcipőben járó magyar piacot.

Barta Gábor szerint nem kell tartaniuk a piacon nemrég megjelent táblagépektől (iPad, Samsung Galaxy Tab), mivel ezekkel szemben az ekönyv olvasók speciálisan hosszabb olvasásra szolgálnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egyre több a magyar ekönyv

Március elsején a Bookline és a Líra közös céget alapított az ekönyvek bevezetésére: az eKönyv Magyarország Kft. már az indulásnál komoly nemzetközi partnereket tudott maga mögött. Kínálatukban jelenleg mintegy ezer magyar és kétszázezer külföldi könyv található.

Starcz Ákos, a Bookline vezérigazgatója a Pénzcentrum.hu-nak úgy nyilatkozott: havi pár százas értékesítési darabszámról lehet egyelőre beszélni, a piac még abszolút az építkező fázisában van. "Mivel eddig szűk szeletet tudtunk digitalizálni, ezért nem beszélhetünk toplistákról, az egyetlen igazi siker ekönyv Paulo Coelho Brida c. regénye." - mondta.

 

Fotó: ekonyv.hu


A karácsonyi eladásokkal kapcsolatban Starcz Ákos úgy fogalmazott: valószínűleg inkább ekönyv olvasót vásárolnak ajándékba, mivel maga az e-könyv digitális jellege miatt nem tartozik a kedvelt ajándékozási kategóriába, így nem tipikus karácsonyi termék. A digitális ajándékok közül az utalvány a legkedveltebb ajándékozási forma, amit egy saját utalványküldő funkcióval láttak el, így az ajándékozás jellege külseje is jobban érvényesíthető.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem