24 °C Budapest

Így készülnek a balatoni vendéglátósok a korcsolyaszezonra

Pénzcentrum
2010. január 29. 08:47

A hétvégén beindulhat a balatoni korcsolyaszezon. Az önkormányzatok jelentős része - többek között a siófoki és a balatonföldvári - már kijelölte a pályák helyét, a tóparti szállásadók és vendéglátósok pedig gőzerővel készülnek a vendégek fogadására -írja a Napi Gazdaság.

Várhatóan tucatnyi településen nyitnak ki a vízpart közelében lévő büfék, éttermek, de fakutyát és jégvitorlást is lehet majd kölcsönözni. A három- és négycsillagos szállodák jelentős részében arról számoltak be, hogy kedvező időjárás esetén a kapacitáskihasználtság elérheti a 55-60 százalékot.

Az északi part több szállásadója már az elmúlt hétvégén növekedést tapasztalt, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy a bakonyi sípályákra érkezők közül többen a Balatonnál szálltak meg.

A vendéglátósok egymással összefogva igyekeznek majd kihasználni a korcsolyaszezont. Az északi parton lékhorgászatot is szerveznek, a közeli pincékbe pedig lovas szánon viszik a vendégeket. Csabai elmondta, a mostani téli szezonnal nem lehet dicsekedni, az eddigi bevételük harmada sincs a tavalyinak.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?