16 °C Budapest

Fotóhónap 2010 (x)

Pénzcentrum
2010. november 12. 05:20

42 kiállítás, közel 3000 fotó és majd' 100 alkotó. Ezt kínálja a Fotóhónap 2010 fotófesztivál, a Magyar Fotóművészek Szövetsége kétévente, novemberben megrendezésre kerülő rendezvénye.

A Fotóhónap 2010 a Magyar Fotóművészek Szövetségének kétévente megrendezésre kerülő fesztiválja, amely az elmúlt évtizedben már ismert rendezvénnyé nőtte ki magát. Az eseménysorozat fő célja az alkotó fotográfia kiemelkedő alkotóinak és műveiknek a bemutatása, amellyel lehetőség adódik világszínvonalú képanyagok megismerésére.
A nemzetközi trendek mellett az esemény felhívja a figyelmet a hazai alkotók munkáira, így segítve elő integrálódásukat a világ fotóművészeti vérkeringésébe.

A kiállítások és a kapcsolódó rendezvények lehetőséget teremtenek mind a szakma, mind a fotográfiára érzékeny nagyközönség számára a klasszikus értékek és a jelenleg >érzékelhető, aktuális irányzatok megismerésére, a fotóművészet műfajainak, stílusbeli eltéréseinek megkülönböztetésére.
A 2010-es esztendő külön aktualitását az adja, hogy Lucien Hervé születésének századik évfordulója alkalmából egy nagyszabású életműkiállítás kerül bemutatásra Judith Hervével, a művész özvegyével és a Szépművészeti Múzeummal együttműködve.
A Magyarországon született, de külföldön világhírűvé vált fotográfusok egyike Lucien Hervé, aki életművét már francia fotográfusként hozta létre. Le Corbusier munkásságát alkotó módon követte végig, de ezen kívül is az építészeti fotográfiában végzett munkássága a legjobban ismert, bár művészete igen szerteágazó volt. Ennek ellenére Magyarországon még a teljes életmű áttekintő bemutatása nem történt meg, ezt a hiányt pótolná a fotófesztiválunk fő kiállításaként megrendezendő tárlat.
További hat tárlat adja a Fotóhónap 2010 központi rendezvényeit, amit a közel harminc csatlakozó kiállítás és egyéb fotóművészeti rendezvény tesz teljessé.
A program részeként a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum nehéz anyagi helyzetét megsegítendő a Magyar Fotográfiai Alapítvány 2010. december 8-án jótékonysági fotóárverést is szervez. A Magyar Fotóművészek Szövetsége tagjai által felajánlott 150 kortárs fotográfia árverésére a MÜPA Ludwig Múzeumban és a vatera.hu internetes piactéren kerül sor. Az árverésre bocsátott képek az árverés előtt novemberben, az Eötvös10 Kulturális és Közösségi Színtérben megrendezésre kerülő kiállítás keretében, illetve az interneten is megtekinthetőek lesznek.

A részletes program megtekinthető a http://www.fotohonap.hu oldalon.
(x)

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?