Fotóhónap 2010 (x)

Pénzcentrum
2010. november 12. 05:20

42 kiállítás, közel 3000 fotó és majd' 100 alkotó. Ezt kínálja a Fotóhónap 2010 fotófesztivál, a Magyar Fotóművészek Szövetsége kétévente, novemberben megrendezésre kerülő rendezvénye.

A Fotóhónap 2010 a Magyar Fotóművészek Szövetségének kétévente megrendezésre kerülő fesztiválja, amely az elmúlt évtizedben már ismert rendezvénnyé nőtte ki magát. Az eseménysorozat fő célja az alkotó fotográfia kiemelkedő alkotóinak és műveiknek a bemutatása, amellyel lehetőség adódik világszínvonalú képanyagok megismerésére.
A nemzetközi trendek mellett az esemény felhívja a figyelmet a hazai alkotók munkáira, így segítve elő integrálódásukat a világ fotóművészeti vérkeringésébe.

A kiállítások és a kapcsolódó rendezvények lehetőséget teremtenek mind a szakma, mind a fotográfiára érzékeny nagyközönség számára a klasszikus értékek és a jelenleg >érzékelhető, aktuális irányzatok megismerésére, a fotóművészet műfajainak, stílusbeli eltéréseinek megkülönböztetésére.
A 2010-es esztendő külön aktualitását az adja, hogy Lucien Hervé születésének századik évfordulója alkalmából egy nagyszabású életműkiállítás kerül bemutatásra Judith Hervével, a művész özvegyével és a Szépművészeti Múzeummal együttműködve.
A Magyarországon született, de külföldön világhírűvé vált fotográfusok egyike Lucien Hervé, aki életművét már francia fotográfusként hozta létre. Le Corbusier munkásságát alkotó módon követte végig, de ezen kívül is az építészeti fotográfiában végzett munkássága a legjobban ismert, bár művészete igen szerteágazó volt. Ennek ellenére Magyarországon még a teljes életmű áttekintő bemutatása nem történt meg, ezt a hiányt pótolná a fotófesztiválunk fő kiállításaként megrendezendő tárlat.
További hat tárlat adja a Fotóhónap 2010 központi rendezvényeit, amit a közel harminc csatlakozó kiállítás és egyéb fotóművészeti rendezvény tesz teljessé.
A program részeként a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum nehéz anyagi helyzetét megsegítendő a Magyar Fotográfiai Alapítvány 2010. december 8-án jótékonysági fotóárverést is szervez. A Magyar Fotóművészek Szövetsége tagjai által felajánlott 150 kortárs fotográfia árverésére a MÜPA Ludwig Múzeumban és a vatera.hu internetes piactéren kerül sor. Az árverésre bocsátott képek az árverés előtt novemberben, az Eötvös10 Kulturális és Közösségi Színtérben megrendezésre kerülő kiállítás keretében, illetve az interneten is megtekinthetőek lesznek.

A részletes program megtekinthető a http://www.fotohonap.hu oldalon.
(x)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm