16 °C Budapest

Szorongatják a drogériák a nagyobb boltokat

2010. október 22. 13:02

Évente 300 milliárd forintot költünk különféle háztartási vegyiárukra és kozmetikumokra. Ebből az összegből minden negyedik forint a drogériákba kerül. A szaküzletek is megérzik a kiskereskedelem forgalom csökkenését. A piacvezető dm forgalma például csökken.

A magyar lakosság egy év alatt nagyjából 300 milliárd forintot költ háztartási vegyi árukra és kozmetikumokra. Ennek az összegnek a negyede valamelyik szaküzlet (dm, Rossmann, Schlecker) kasszájába kerül. Persze más áruféleségekhez hasonlóan a háztartási vegyi áruból és kozmetikai cikkekből is a hipermarketekben fogy a legtöbb, azonban a lakóhelyhez közeli drogéria boltok jelentős forgalmat érhetnek el. Ezen üzlettípus egyedi kínálatával és szolgáltatásaikkal is meg tudják szorongatni a nagy alapterületű boltokat.

A kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó csökkenését persze megérezték a drogériák is, piaci helyzetüket nem javítja a kiskereskedelmi láncokra Magyarországon kirótt válságadó sem. A hazai drogériapiac legnagyobb szereplője a dm drogerie markt. A társaság a becslések szerint 140 millió forintot fog befizetni válságadóként a költségvetésbe. A nálunk 17 éve jelen lévő láncnak jelenleg 255 üzletet működtet, forgalma tavaly 63,7 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el. A cégcsoporton belül a válság leginkább a magyar leányvállalkozást érintette. Itt ugyanis a tavalyi üzleti évben stagnált a forgalom, máshol viszont mindenhol növekedni tudott.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18