5 °C Budapest

Szorongatják a drogériák a nagyobb boltokat

2010. október 22. 13:02

Évente 300 milliárd forintot költünk különféle háztartási vegyiárukra és kozmetikumokra. Ebből az összegből minden negyedik forint a drogériákba kerül. A szaküzletek is megérzik a kiskereskedelem forgalom csökkenését. A piacvezető dm forgalma például csökken.

A magyar lakosság egy év alatt nagyjából 300 milliárd forintot költ háztartási vegyi árukra és kozmetikumokra. Ennek az összegnek a negyede valamelyik szaküzlet (dm, Rossmann, Schlecker) kasszájába kerül. Persze más áruféleségekhez hasonlóan a háztartási vegyi áruból és kozmetikai cikkekből is a hipermarketekben fogy a legtöbb, azonban a lakóhelyhez közeli drogéria boltok jelentős forgalmat érhetnek el. Ezen üzlettípus egyedi kínálatával és szolgáltatásaikkal is meg tudják szorongatni a nagy alapterületű boltokat.

A kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó csökkenését persze megérezték a drogériák is, piaci helyzetüket nem javítja a kiskereskedelmi láncokra Magyarországon kirótt válságadó sem. A hazai drogériapiac legnagyobb szereplője a dm drogerie markt. A társaság a becslések szerint 140 millió forintot fog befizetni válságadóként a költségvetésbe. A nálunk 17 éve jelen lévő láncnak jelenleg 255 üzletet működtet, forgalma tavaly 63,7 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el. A cégcsoporton belül a válság leginkább a magyar leányvállalkozást érintette. Itt ugyanis a tavalyi üzleti évben stagnált a forgalom, máshol viszont mindenhol növekedni tudott.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem