24 °C Budapest

Nézd meg Európa legszebb bélyegét!

2010. október 20. 17:02

Ötvenkét európai posta közül idén is a Magyar Posta EUROPA-bélyege lett a legszebb. Az EUROPA-bélyegek szépségversenyének történetében példanélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a címet.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) minden évben lehetőséget kínál arra, hogy tagjaik EUROPA- témában bélyeget bocsássanak ki. A tagországok minden évben egy-egy témakört választanak, melyet az adott évben bélyegen jelenítenek meg.

Az idei a "Gyermekkönyvek" volt. Kormos István örökzöld Vackor történeteit és rajzait több generáció ismeri, szereti. A Magyar Posta bélyegújdonságán a Kossuth-díjas grafikusművész, Reich Károly Vackor-illusztrációi láthatók. Az alkalmi bélyeg-kisív, a hozzátartozó borítékrajz és bélyegző grafikáját Kara György bélyegtervező grafikusművész készítette.

 


A versenyben 52 ország postája vett részt. A PostEurop honlapján május óta zajló közönségszavazáson a második helyezett a Szlovén Posta, harmadik a Horvát Posta lett. Az elmúlt években a "Csillagászat" és a "Levélírás" témakörökben hasonló sikert ért el Magyar Posta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a 2011-es évet a Fák Nemzetközi Évévé nyilvánította, ezért jövő évi EUROPA bélyegek témája az "Erdő" lesz.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?