18 °C Budapest

Melyik repülőtéren éri meg parfümöt, táskát, cigarettát vásárolni?

2010. augusztus 23. 14:02

A brit Centre for Retail Research társaság felmérése szerint Róma repülőterén érdemes a legtöbb holmit beszerezni, míg egyes termékek - parfümök, alkoholos italok, vagy egyéb márkás holmik - Frankfurtban, vagy Berlinben jóval olcsóbbak lehetnek.

A repülőtereken található duty free üzletekben a csokoládéktól az italokon és parfümökön keresztül a divatos és márkás kiegészítőkig számos terméket vásárolhatunk, sokszor a bolti árnál alacsonyabb összegért.

A Centre for Retail Research (CRR, Kiskereskedelmi Kutatások Központja) Európa legnagyobb reptereinek üzleteit hasonlította össze. Dolce&Gabbana "Hobo" fantázianévre hallgató táskáját a római reptéren például 850 euróért, míg a londoni Heathrow-n 1245 euróért szerezhetjük be.

Dohánytermékeket és alkoholt a brit reptereken - Gatwicken és Heathrown - szerezhetünk be legolcsóbban, ugyanitt a Panasonic FZ38 típusú digitális kamera azonban másfélszer annyiba kerül (237 euró), mint Párizsban, vagy Lyonban (168 euró).

A felmérésben összesen tíz repülőtér - köztük brit, német, francia, olasz és spanyol repterek - duty free boltjait hasonlították össze, méghozzá egy 22 elemből álló, több ezer eurót kóstáló termékkosár segítségével.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ezekben az üzletekben átlagosan 6,2 százalékkal olcsóbban szerezhetők be dohány, alkohol, elektronikai és egyéb termékek, mint a városokban található üzletekben, azonban még ennél is jobb üzletet köthetnek, akik online vásárolnak, hiszen így akár 12 százalékot is megspórolhatnak - derül ki a CRR kutatásából.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?