22 °C Budapest

Melyik repülőtéren éri meg parfümöt, táskát, cigarettát vásárolni?

2010. augusztus 23. 14:02

A brit Centre for Retail Research társaság felmérése szerint Róma repülőterén érdemes a legtöbb holmit beszerezni, míg egyes termékek - parfümök, alkoholos italok, vagy egyéb márkás holmik - Frankfurtban, vagy Berlinben jóval olcsóbbak lehetnek.

A repülőtereken található duty free üzletekben a csokoládéktól az italokon és parfümökön keresztül a divatos és márkás kiegészítőkig számos terméket vásárolhatunk, sokszor a bolti árnál alacsonyabb összegért.

A Centre for Retail Research (CRR, Kiskereskedelmi Kutatások Központja) Európa legnagyobb reptereinek üzleteit hasonlította össze. Dolce&Gabbana "Hobo" fantázianévre hallgató táskáját a római reptéren például 850 euróért, míg a londoni Heathrow-n 1245 euróért szerezhetjük be.

Dohánytermékeket és alkoholt a brit reptereken - Gatwicken és Heathrown - szerezhetünk be legolcsóbban, ugyanitt a Panasonic FZ38 típusú digitális kamera azonban másfélszer annyiba kerül (237 euró), mint Párizsban, vagy Lyonban (168 euró).

A felmérésben összesen tíz repülőtér - köztük brit, német, francia, olasz és spanyol repterek - duty free boltjait hasonlították össze, méghozzá egy 22 elemből álló, több ezer eurót kóstáló termékkosár segítségével.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezekben az üzletekben átlagosan 6,2 százalékkal olcsóbban szerezhetők be dohány, alkohol, elektronikai és egyéb termékek, mint a városokban található üzletekben, azonban még ennél is jobb üzletet köthetnek, akik online vásárolnak, hiszen így akár 12 százalékot is megspórolhatnak - derül ki a CRR kutatásából.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?