15 °C Budapest

Ferihegyről utazók figyelem: veszélyben a csatlakozások!

Pénzcentrum
2010. augusztus 10. 09:47

A Budapest Airport biztonsági leminősítése óta minden európai, a schengeni övezeten belüli repülőtéren újra ellenőrzik a Ferihegyről induló utasokat, sőt egyes reptereken még a Duty Free boltokban vásárolt folyadékokat is elkobozzák - írja a Népszabadság.

Minden repülőtér szigorítással válaszolt a Budapest Airport biztonsági leminősítésére, vagyis a clear státusz ideiglenes elvesztésére. Ez az utasok számára mindenképp kedvezőtlen: az újbóli ellenőrzés miatt nő az átszállási idő, s a legrövidebb, 40 perces csatlakozások esetében előfordulhat, hogy azt az utas nem éri el. A KLM például már felhívja az utasai figyelmét arra: legalább 90 percre van szükség az amszterdami átszálláshoz.

A Ferihegyen vásárolt folyadékokat és zseléket (Duty Free üzletek kelendő portékáit) egyedül Koppenhágában veszik el az átszállóktól, még akkor is, ha azok a már ismert biztonsági tasakban vannak. Zürichben azt is megkövetelik, hogy a zacskón keresztül látható legyen a nyugta is, a többi reptéren nem változtak az intézkedések, azaz tovább lehet venni a vámmentes boltokban vásárolt folyadékokat.

Koppenhágában, Frankfurtban és Münchenben a nem EU-terminálra érkeznek a gépek, az amszterdami járatnál az átszálló utasokat egy biztonsági átvilágítóhelyre viszik, Prágában kiválogatják az átszállás miatt ellenőrzésre szorulókat, a többi reptéren pedig olyan kapura érkezik majd a gép, amelytől haladva egyébként is útba esik az átvilágítás.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?