Átverés a hipermarketben: így trükköznek a matricával

2010. június 25. 10:32

Trükkös tolvajt fogott az egyik szegedi hipermarket biztonsági szolgálata a tegnapi napon - adta hírül a police.hu.

A jászárokszállási férfi mikor belépett az üzletbe jelezte a biztonsági őrnek, hogy van nála egy bontatlan papírzsebkendő csomag, és hogy ne legyenek problémái kérte, hogy ragasszon rá egy igazolócímkét.

Ezt követően besétált az áruházba és műszaki osztály felé vette az irányt, ahol aztán kiválasztott egy DVD lejátszót, és a papírzsebkendőre helyezett címkét átragasztotta a közel 20 ezer forintot érő műszaki árura. Miután meggyőződött, hogy a címke jól látható helyen van a DVD lejátszót a hóna alá vágta és fizetés nélkül akart távozni az áruház területéről.

A biztonsági őr azonban észlelte cselekményét, és távozásában megakadályozta. A Szegedi Rendőrkapitányság előállította a 23 éves férfit, akiről kiderült, hogy hasonló cselekmények elkövetése miatt több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

Légy résen, ha bevásárolni mész! Így trükköznek a kosarakkal!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint arról korábban beszámoltunk a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrse csalás miatt folytatott eljárást. A nyomozás adatai szerint az egyik sajószentpéteri élelmiszerbolt előtt sorakozó bevásárlókocsikról sorozatban az akkor még ismeretlen elkövetők eltávolították azokat a csatlakozó részeket, amelyek összekötik a guruló eszközöket, illetve segítségükkel kivehetőek a forintok.

Ezek hiányában az esetenként 10-20 forintos érmék a kocsiban ragadtak, a vásárlók pedig nem juthattak tulajdonukhoz. A tettesek pedig egy alkalmas eszközzel kiszüretelték a fémpénzeket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?