-2 °C Budapest

Jégkrém és sör fogyott a kánikulai hétvégén

Pénzcentrum
2010. június 16. 09:17

A múlt héten ugrásszerűen nőtt a sör, az ásványvíz és a jégkrém értékesítése a kiskereskedelemben. Érdekes, hogy az ásványvíz-eladás ma már közel sem reagál olyan élénken a kánikulára, mint korábban -írja a Napi Gazdaság.

A sörökből az olcsóbb termékek mennek - mondta a Napinak Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs vezetője. A hipermarketlánc éppen a kánikulában vezetett be egy rendkívül olcsó jégkrémet, amely megdobta a termékkategória értékesítésének volumenét.

A Tescoban a jégkrémek mellett a söreladások is ugrásszerűen nőttek, ebből az akciós termékek részesedése közel 80 százalékos volt. A negyedik legnagyobb darabszámban eladott sör az alkoholmentes volt, de a meleg az újonnan nyílt sörkategóriának, az ízesített változatoknak is kedvezett, különösen a citromosnak.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm