Mozzarella sajtokat hívnak vissza színeződés miatt

MTI
2010. június 24. 15:02

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül több bejelentés is érkezett érzékszervi elváltozás miatt kifogásolt Mozzarella sajtról, amelyből Magyarországra is kerülhetett - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBiH) csütörtökön honlapján.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban más országokban több fogyasztó jelezte, hogy a német Milchwerk Jäger GmbH által gyártott tejfehér Mozzarella sajt - csomagolásának felbontása után, a levegővel érintkezve - kékes árnyalatot ölt. Eddigi vizsgálatok szerint ennek hátterében a termék Pseudomonas baktérium szennyezettsége állhat.

 


A Pseudomonasok a környezetben elterjedt mikrobák, élelmiszerek romlásában szerepet játszanak. Az élelmiszer romlására utalhat elszíneződése, megszokottól eltérő szaga. A termék fogyasztásával összefüggésben megbetegedésről eddig nem érkezett bejelentés.

A német gyártó szerint a termékhiba a 121-145-el kezdődő gyártási tételszámú Mozzarella sajtokat érinti, ezek visszahívását el is rendelte. Ezen tételszámú termékek minőség-megőrzési ideje időközben lejárt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Hazai fogyasztóktól vagy forgalmazóktól eddig nem érkezett arra vonatkozó bejelentés, hogy ilyen kifogásolt terméket találtak volna. A MÉBiH azonban arra kéri a hazai fogyasztókat, ha vásároltak a sajtból és még rendelkeznek a kifogásolt termékkel, azt ne fogyasszák el. Az ügy hazai vonatkozásait az MgSzH vizsgálja.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?