14 °C Budapest

Fellélegezhet a lottónyertes - Nem felezik a nyereményt

2010. június 9. 11:02

Megvalósíthatatlan a Magyar Szerencsejáték Szövetség tegnap közölt azon terve, mely szerint az ötöslottó főnyereményén felhalmozódott összeg feléből kellene segítséget nyújtani az árvízkárok által érintett településeknek.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség javaslatáról részletesen: Lottómilliárdok az árvízkárosultak javára?

Nem kivitelezhető a lottónyeremények átcsatornázása az árvízkárok enyhítésére, mivel egy ilyen lépés a játékosok megkárosítása lenne - nyilatkozta a Pénzcentrumnak Somorai László a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. A nyereményalap sorsáról a szerencsejáték törvény rendelkezik, a törvény módosításához pedig az Országgyűlés többsége szükséges, így a nyereményalapról rendelkezés nem a szerencsejáték hazai monopóliumával rendelkező állami cég hatásköre.

Somorai a Szerencsejáték Zrt segítségnyújtásával kapcsolatban elmondta: amennyiben társaság tulajdonosi jogokat gyakorló képviselője jóváhagyja, a 2001-es tiszai árvízhez hasonlóan a cég idén is segíteni fog az árvízkárok helyreállításában.

A kilenc évvel ezelőtti árvíz után a cég az akkori helyreállítási kormánybiztos javaslatára mintegy 100 millió forintos célzott támogatást nyújtott kilenc, az áradás által leginkább sújtott település internet- és számítógépes ellátottságának biztosítására. Az önkormányzatok az internetelérés kiépítésén felül egyenként 9-9 darab számítógépet kaptak, melyeket a helyi iskolákban és teleházakban helyezhettek el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Felelős játékszervezői címet nyert el a Szerencsejáték Zrt.
A 72 európai lottótársaságot tömörítő Európai Állami Lottó és Totó Szövetség (EL)"Felelős játékszervezőnek" minősítette a Szerencsejáték Zrt-t, amely ezzel bekerült a legjobbaknak járó elismeréssel rendelkező 14 tagú európai élcsapatba.

A cím elnyerésének számos feltétele van, amelynek a Szerencsejáték Zrt. mind megfelel. Kutatásokat szervez és finanszíroz azért, hogy megtudja, hogy Magyarországon kiket és hogyan érint a játékfüggőség, kik a veszélyeztetettek. Komolyan oktatja mindazokat, akik termékeiket az ország különböző pontjain értékesítik. Különösen szigorúan ellenőrzi azt, hogy kiskorúak ne vehessenek részt semmilyen szerencsejátékban. A lottózókban kihelyezett füzetek révén segít abban, hogy az úgynevezett függő játékosok hova, kihez fordulhatnak szenvedélybetegségükkel. Lehetőséget teremt arra, hogy akár helyben, akár honlapján mindenki tesztelhesse önmagát és megvizsgálhassa mennyire "szenvedélyes" játékos.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18