11 °C Budapest

Fellélegezhet a lottónyertes - Nem felezik a nyereményt

2010. június 9. 11:02

Megvalósíthatatlan a Magyar Szerencsejáték Szövetség tegnap közölt azon terve, mely szerint az ötöslottó főnyereményén felhalmozódott összeg feléből kellene segítséget nyújtani az árvízkárok által érintett településeknek.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség javaslatáról részletesen: Lottómilliárdok az árvízkárosultak javára?

Nem kivitelezhető a lottónyeremények átcsatornázása az árvízkárok enyhítésére, mivel egy ilyen lépés a játékosok megkárosítása lenne - nyilatkozta a Pénzcentrumnak Somorai László a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. A nyereményalap sorsáról a szerencsejáték törvény rendelkezik, a törvény módosításához pedig az Országgyűlés többsége szükséges, így a nyereményalapról rendelkezés nem a szerencsejáték hazai monopóliumával rendelkező állami cég hatásköre.

Somorai a Szerencsejáték Zrt segítségnyújtásával kapcsolatban elmondta: amennyiben társaság tulajdonosi jogokat gyakorló képviselője jóváhagyja, a 2001-es tiszai árvízhez hasonlóan a cég idén is segíteni fog az árvízkárok helyreállításában.

A kilenc évvel ezelőtti árvíz után a cég az akkori helyreállítási kormánybiztos javaslatára mintegy 100 millió forintos célzott támogatást nyújtott kilenc, az áradás által leginkább sújtott település internet- és számítógépes ellátottságának biztosítására. Az önkormányzatok az internetelérés kiépítésén felül egyenként 9-9 darab számítógépet kaptak, melyeket a helyi iskolákban és teleházakban helyezhettek el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Felelős játékszervezői címet nyert el a Szerencsejáték Zrt.
A 72 európai lottótársaságot tömörítő Európai Állami Lottó és Totó Szövetség (EL)"Felelős játékszervezőnek" minősítette a Szerencsejáték Zrt-t, amely ezzel bekerült a legjobbaknak járó elismeréssel rendelkező 14 tagú európai élcsapatba.

A cím elnyerésének számos feltétele van, amelynek a Szerencsejáték Zrt. mind megfelel. Kutatásokat szervez és finanszíroz azért, hogy megtudja, hogy Magyarországon kiket és hogyan érint a játékfüggőség, kik a veszélyeztetettek. Komolyan oktatja mindazokat, akik termékeiket az ország különböző pontjain értékesítik. Különösen szigorúan ellenőrzi azt, hogy kiskorúak ne vehessenek részt semmilyen szerencsejátékban. A lottózókban kihelyezett füzetek révén segít abban, hogy az úgynevezett függő játékosok hova, kihez fordulhatnak szenvedélybetegségükkel. Lehetőséget teremt arra, hogy akár helyben, akár honlapján mindenki tesztelhesse önmagát és megvizsgálhassa mennyire "szenvedélyes" játékos.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm