Fellélegezhet a lottónyertes - Nem felezik a nyereményt

2010. június 9. 11:02

Megvalósíthatatlan a Magyar Szerencsejáték Szövetség tegnap közölt azon terve, mely szerint az ötöslottó főnyereményén felhalmozódott összeg feléből kellene segítséget nyújtani az árvízkárok által érintett településeknek.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség javaslatáról részletesen: Lottómilliárdok az árvízkárosultak javára?

Nem kivitelezhető a lottónyeremények átcsatornázása az árvízkárok enyhítésére, mivel egy ilyen lépés a játékosok megkárosítása lenne - nyilatkozta a Pénzcentrumnak Somorai László a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. A nyereményalap sorsáról a szerencsejáték törvény rendelkezik, a törvény módosításához pedig az Országgyűlés többsége szükséges, így a nyereményalapról rendelkezés nem a szerencsejáték hazai monopóliumával rendelkező állami cég hatásköre.

Somorai a Szerencsejáték Zrt segítségnyújtásával kapcsolatban elmondta: amennyiben társaság tulajdonosi jogokat gyakorló képviselője jóváhagyja, a 2001-es tiszai árvízhez hasonlóan a cég idén is segíteni fog az árvízkárok helyreállításában.

A kilenc évvel ezelőtti árvíz után a cég az akkori helyreállítási kormánybiztos javaslatára mintegy 100 millió forintos célzott támogatást nyújtott kilenc, az áradás által leginkább sújtott település internet- és számítógépes ellátottságának biztosítására. Az önkormányzatok az internetelérés kiépítésén felül egyenként 9-9 darab számítógépet kaptak, melyeket a helyi iskolákban és teleházakban helyezhettek el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Felelős játékszervezői címet nyert el a Szerencsejáték Zrt.
A 72 európai lottótársaságot tömörítő Európai Állami Lottó és Totó Szövetség (EL)"Felelős játékszervezőnek" minősítette a Szerencsejáték Zrt-t, amely ezzel bekerült a legjobbaknak járó elismeréssel rendelkező 14 tagú európai élcsapatba.

A cím elnyerésének számos feltétele van, amelynek a Szerencsejáték Zrt. mind megfelel. Kutatásokat szervez és finanszíroz azért, hogy megtudja, hogy Magyarországon kiket és hogyan érint a játékfüggőség, kik a veszélyeztetettek. Komolyan oktatja mindazokat, akik termékeiket az ország különböző pontjain értékesítik. Különösen szigorúan ellenőrzi azt, hogy kiskorúak ne vehessenek részt semmilyen szerencsejátékban. A lottózókban kihelyezett füzetek révén segít abban, hogy az úgynevezett függő játékosok hova, kihez fordulhatnak szenvedélybetegségükkel. Lehetőséget teremt arra, hogy akár helyben, akár honlapján mindenki tesztelhesse önmagát és megvizsgálhassa mennyire "szenvedélyes" játékos.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?