17 °C Budapest

Spórolás: így lehet olcsóbb az öblítő, az olaj, a sampon

2010. február 1. 11:02

Különleges automatákkal várja vásárlóit az Asda üzletlánc néhány brit áruházában. A vevők speciális folyadék-adagolókat vehetnek igénybe, amelyek megspórolják a csomagolást, így kevesebbe kerülhet a narancslé vagy akár a sampon is.

A Daily Telegraph információi szerint a gépekből az Asda saját márkás termékeit -egyelőre csak textilöblítőt- "csapolhatják" a vásárlók. A procedúra rendkívül egyszerű: egy másfél literes öblítőt először 1,9 fontért kell megvásárolni, majd minden további utántöltés 1,5 fontba kerül. Így a vevők flakononként 0,4 fontot (125 forint) is megspórolhatnak.

A projekt -amit egyelőre csak néhány áruházban indítottak el- egyelőre sikeresnek bizonyul, a tervek szerint hamarosan más folyékony termékeket, például narancslevet, olivaolajat, sampont, vagy akár tusfürdőt is vásárolhatnak ezzel a módszerrel.

Az áruházlánc vezetői szerint a spórolás mellett a környezetvédelem is fontos szempont: egy ilyen technológia elterjedésével ugyanis rengeteg felesleges műanyagflakontól szabadíthatjuk meg a környezetet.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?