20 °C Budapest

Spórolás: így lehet olcsóbb az öblítő, az olaj, a sampon

2010. február 1. 11:02

Különleges automatákkal várja vásárlóit az Asda üzletlánc néhány brit áruházában. A vevők speciális folyadék-adagolókat vehetnek igénybe, amelyek megspórolják a csomagolást, így kevesebbe kerülhet a narancslé vagy akár a sampon is.

A Daily Telegraph információi szerint a gépekből az Asda saját márkás termékeit -egyelőre csak textilöblítőt- "csapolhatják" a vásárlók. A procedúra rendkívül egyszerű: egy másfél literes öblítőt először 1,9 fontért kell megvásárolni, majd minden további utántöltés 1,5 fontba kerül. Így a vevők flakononként 0,4 fontot (125 forint) is megspórolhatnak.

A projekt -amit egyelőre csak néhány áruházban indítottak el- egyelőre sikeresnek bizonyul, a tervek szerint hamarosan más folyékony termékeket, például narancslevet, olivaolajat, sampont, vagy akár tusfürdőt is vásárolhatnak ezzel a módszerrel.

Az áruházlánc vezetői szerint a spórolás mellett a környezetvédelem is fontos szempont: egy ilyen technológia elterjedésével ugyanis rengeteg felesleges műanyagflakontól szabadíthatjuk meg a környezetet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?