80 nap múlva indul a foci VB: a hamis mezek is készülnek

Pénzcentrum
2010. március 22. 11:02

A 2010-es futball-világbajnokságra készülő dél-afrikai hatóságok nagy mennyiségű hamis futballmezt foglaltak le a közelmúltban. A mintegy félmillió euró összértékű hamisítványok többek között a helyi, az angol, a brazil és a francia válogatott felszerelését imitálják - tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Összesen mintegy 5 millió rand (500 ezer euró) összértékű hamisított futballereklyét foglaltak le a Dél-Afrikai Köztársaság egyik határvárosában. A hatóságok szerint a Durban körzeti raktárépületekben előkerült hamisítványok a 2010 nyarán az országban rendezett futball-világbajnokságra készültek. A hamis mezek Anglia, Brazília, Franciaország, Portugália és Dél-Afrika nemzeti válogatottjának hivatalos öltözetét imitálják.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mikor és honnan érkeztek a hamisítványok az ország területére. Az ügyben kihallgatták a raktárak tulajdonosát. Várható, hogy ellene a jogtulajdonosok eljárást kezdeményeznek.

A nemzetközi érdeklődésre számot tartó sporteseményre készülő afrikai hatóságok az év eleje óta mintegy 43 millió rand (4,3 millió euró) összértékben foglaltak le a nemzetközi és a nemzeti labdarúgó szövetségek jogait sértő termékeket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20