Már gyártják az iPad klónjait - természetesen Kínában

Pénzcentrum
2010. március 16. 14:02

Mivel az Apple még nem jelentette be, tervezi-e új készülékének forgalmazását Kínában is, a döntés halogatása a hamisítványok és utánzatok piacának fellendülését eredményezi. A várható érdeklődésre reagálva a kínai gyártók már megkezdték az iPad klónok gyártását -írja a hamisitasellen.hu.

Az Apple februárban bemutatott új készülékének, az iPad kínai klónjain a rivális Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7 fut majd.

Mivel az amerikai gyártó nem jelentette még be, hogy tervezi-e az iPad forgalmazását az ázsiai országban is, a döntés halogatása a hamis és engedély nélkül importált készülékek piacának erősödését eredményezi. A kínai utánzatok gyártása mellett egyes helyi vállalkozások előrendeléseket is felvesznek a fogyasztóktól, számukra a készülékeket olyan országokból tervezik beszerezni, ahol az Apple hivatalosan is értékesíteni fogja a készüléket.

A fogyasztói elektronikai készülékek utánzatai igen népszerűek Kínában, és a keresletnek köszönhetően széles körben elérhetőek a helyi fogyasztók számára. Különösen igaz ez a mobiltelefon-klónok piacára, mivel a kínai készülékgyártók nem csak egyszerűen másolják az eredeti dizájnt, hanem sokszor plusz tartalommal és szolgáltatásokkal is felfejlesztik a készülékeket. Egyes kínai klónok például plusz egy SIM-kártya kezelésére is képesek, míg mások a digitális televízió jeleket is fogni tudják.

Ezek a készülékek hatalmas keresletre találnak a kínai állampolgárok körében, bár a fogyasztók nem mindegyike távozik elégedetten. Az Apple iPhone készüléke alapján készült klón, a SciPhone egyértelműen elnyerte a vásárlók tetszését, míg a BlackBerry mintájára készült BlueBerry Bold annyira hasonló az eredetihez, hogy a vevők könnyedén összekeverik az igazival. Ezekkel szemben a Nokia N95-ös készüléke alapján készült hamisítványok olyan gyenge minőségűre sikerültek, hogy a fogyasztók ezrei fordultak panaszukkal és javításért az eredeti gyártó Nokiához.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem