23 °C Budapest

Már gyártják az iPad klónjait - természetesen Kínában

Pénzcentrum
2010. március 16. 14:02

Mivel az Apple még nem jelentette be, tervezi-e új készülékének forgalmazását Kínában is, a döntés halogatása a hamisítványok és utánzatok piacának fellendülését eredményezi. A várható érdeklődésre reagálva a kínai gyártók már megkezdték az iPad klónok gyártását -írja a hamisitasellen.hu.

Az Apple februárban bemutatott új készülékének, az iPad kínai klónjain a rivális Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7 fut majd.

Mivel az amerikai gyártó nem jelentette még be, hogy tervezi-e az iPad forgalmazását az ázsiai országban is, a döntés halogatása a hamis és engedély nélkül importált készülékek piacának erősödését eredményezi. A kínai utánzatok gyártása mellett egyes helyi vállalkozások előrendeléseket is felvesznek a fogyasztóktól, számukra a készülékeket olyan országokból tervezik beszerezni, ahol az Apple hivatalosan is értékesíteni fogja a készüléket.

A fogyasztói elektronikai készülékek utánzatai igen népszerűek Kínában, és a keresletnek köszönhetően széles körben elérhetőek a helyi fogyasztók számára. Különösen igaz ez a mobiltelefon-klónok piacára, mivel a kínai készülékgyártók nem csak egyszerűen másolják az eredeti dizájnt, hanem sokszor plusz tartalommal és szolgáltatásokkal is felfejlesztik a készülékeket. Egyes kínai klónok például plusz egy SIM-kártya kezelésére is képesek, míg mások a digitális televízió jeleket is fogni tudják.

Ezek a készülékek hatalmas keresletre találnak a kínai állampolgárok körében, bár a fogyasztók nem mindegyike távozik elégedetten. Az Apple iPhone készüléke alapján készült klón, a SciPhone egyértelműen elnyerte a vásárlók tetszését, míg a BlackBerry mintájára készült BlueBerry Bold annyira hasonló az eredetihez, hogy a vevők könnyedén összekeverik az igazival. Ezekkel szemben a Nokia N95-ös készüléke alapján készült hamisítványok olyan gyenge minőségűre sikerültek, hogy a fogyasztók ezrei fordultak panaszukkal és javításért az eredeti gyártó Nokiához.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?