Már gyártják az iPad klónjait - természetesen Kínában

Pénzcentrum
2010. március 16. 14:02

Mivel az Apple még nem jelentette be, tervezi-e új készülékének forgalmazását Kínában is, a döntés halogatása a hamisítványok és utánzatok piacának fellendülését eredményezi. A várható érdeklődésre reagálva a kínai gyártók már megkezdték az iPad klónok gyártását -írja a hamisitasellen.hu.

Az Apple februárban bemutatott új készülékének, az iPad kínai klónjain a rivális Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7 fut majd.

Mivel az amerikai gyártó nem jelentette még be, hogy tervezi-e az iPad forgalmazását az ázsiai országban is, a döntés halogatása a hamis és engedély nélkül importált készülékek piacának erősödését eredményezi. A kínai utánzatok gyártása mellett egyes helyi vállalkozások előrendeléseket is felvesznek a fogyasztóktól, számukra a készülékeket olyan országokból tervezik beszerezni, ahol az Apple hivatalosan is értékesíteni fogja a készüléket.

A fogyasztói elektronikai készülékek utánzatai igen népszerűek Kínában, és a keresletnek köszönhetően széles körben elérhetőek a helyi fogyasztók számára. Különösen igaz ez a mobiltelefon-klónok piacára, mivel a kínai készülékgyártók nem csak egyszerűen másolják az eredeti dizájnt, hanem sokszor plusz tartalommal és szolgáltatásokkal is felfejlesztik a készülékeket. Egyes kínai klónok például plusz egy SIM-kártya kezelésére is képesek, míg mások a digitális televízió jeleket is fogni tudják.

Ezek a készülékek hatalmas keresletre találnak a kínai állampolgárok körében, bár a fogyasztók nem mindegyike távozik elégedetten. Az Apple iPhone készüléke alapján készült klón, a SciPhone egyértelműen elnyerte a vásárlók tetszését, míg a BlackBerry mintájára készült BlueBerry Bold annyira hasonló az eredetihez, hogy a vevők könnyedén összekeverik az igazival. Ezekkel szemben a Nokia N95-ös készüléke alapján készült hamisítványok olyan gyenge minőségűre sikerültek, hogy a fogyasztók ezrei fordultak panaszukkal és javításért az eredeti gyártó Nokiához.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24