Mosógép kutyáknak: egy újabb japán őrület?

Pénzcentrum
2010. március 18. 13:02

Úgy fest, Japánban sikert aratott az amerikai találmány, amely forradalmasítja a házi kedvencek fürdetését: speciális mosógép fürdeti és szárítja ugyanis a kisállatokat, miközben a gazdik nyugodtan cseveghetnek a váróban.

Tokió külvárosában, a Joyful Honda nevű kisállat szaküzletben található az a speciális mosógép, melyet kifejezetten kutyák-macskák mosására fejlesztettek ki az USA-ban. Egy mosás körülbelül ezer forintba kerül, ami jóval olcsóbb, mint ha kutyakozmetikában végeznék el ugyanezt a szolgáltatást. Nem véletlen tehát, hogy egyre több kisállat tulajdonos veszi igénybe a szerkezetet - adja hírül a BBC.

A teljes procedúra alig több, mint fél órát vesz igénybe mosással, öblítéssel és szárítással együtt. Az első hallásra állatkínzásnak tűnő folyamat állítások szerint teljesen ártalmatlan, amit az üzemeltetője azzal próbált igazolni, hogy maga is beült a mosógépbe egy mosásra.

A YouTube-ra egyébként számos kutyatulajdonos töltött fel videót kis kedvence fürdetéséről. A kutyák ábrázata alapján ők nem élvezik annyira a kiszolgáltatottságot. Néhány évvel ezelőtt egy amerikai cég már előállt hasonló találmányával.

A YouTube-ra felkerült cica-mosdatási videó azonban állatvédők körében komoly felháborodást keltett, ami a cég hírnevét erősen aláásta.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?