8 °C Budapest

SPAR: 23 milliárdos növekedés, 700 fős létszámcsökkentés

2010. február 26. 10:12

A SPAR csoport éves konszolidált forgalma 2009-ben 397,3 milliárd forintot tett ki: ez az összeg 6,2%-os növekedést jelent az előző évihez viszonyítva. A menedzsment értékelése szerint a nehéz gazdasági körülmények ellenére az áruházlánc teljesítette kitűzött céljait.

A csoport a tavalyi évben 7 áruházzal növelte üzletei számát 2008-hoz képest: 5 SPAR és 2 INTERSPAR áruház (Székesfehérváron és a budai Alle-ben) jött létre. A dolgozók létszáma ugyanakkor a 2008-as 14 814 főről 14 107 főre csökkent, ezzel együtt is a SPAR még mindig az ország egyik legnagyobb privát munkaadója. Az áruházlánc mai sajtótájékoztatóján a létszámcsökkentést a hatékonyság növelésével indokolták, elsősorban a korábbi Plus-raktárakban csökkentették a dolgozók létszámát.

 

Forrás: SPAR Magyarország


A SPAR Magyarország Kft. évenkénti forgalma 1997 óta egyenletes növekedést mutat, mely az elmúlt évek gazdasági visszaesésének hatására sem csökkent: éves konszolidált forgalmuk 2009-ben 397,3 milliárd forintot tett ki, ez 6,2%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Feiner Péter, a SPAR Magyarország Kft. elnöke elmondta: a tavalyi év legnagyobb kihívása a 177 Plus üzlet több ütemben történő átalakítása volt.Idén további üzletnyitásokat terveznek: 3-5 szupermarket és egy új INTERSPAR várható.  "2010-ben is mindent megteszünk azért, hogy vásárlóink maximálisan elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal. Nagy volumenű invesztíciókat valósítunk meg: 70 üzletünket modernizáljuk, valamint zöldmezős beruházások keretében INTERSPAR hipermarketet és szupermarketeket is nyitunk." -mondta.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm