14 °C Budapest

SPAR: 23 milliárdos növekedés, 700 fős létszámcsökkentés

2010. február 26. 10:12

A SPAR csoport éves konszolidált forgalma 2009-ben 397,3 milliárd forintot tett ki: ez az összeg 6,2%-os növekedést jelent az előző évihez viszonyítva. A menedzsment értékelése szerint a nehéz gazdasági körülmények ellenére az áruházlánc teljesítette kitűzött céljait.

A csoport a tavalyi évben 7 áruházzal növelte üzletei számát 2008-hoz képest: 5 SPAR és 2 INTERSPAR áruház (Székesfehérváron és a budai Alle-ben) jött létre. A dolgozók létszáma ugyanakkor a 2008-as 14 814 főről 14 107 főre csökkent, ezzel együtt is a SPAR még mindig az ország egyik legnagyobb privát munkaadója. Az áruházlánc mai sajtótájékoztatóján a létszámcsökkentést a hatékonyság növelésével indokolták, elsősorban a korábbi Plus-raktárakban csökkentették a dolgozók létszámát.

 

Forrás: SPAR Magyarország


A SPAR Magyarország Kft. évenkénti forgalma 1997 óta egyenletes növekedést mutat, mely az elmúlt évek gazdasági visszaesésének hatására sem csökkent: éves konszolidált forgalmuk 2009-ben 397,3 milliárd forintot tett ki, ez 6,2%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Feiner Péter, a SPAR Magyarország Kft. elnöke elmondta: a tavalyi év legnagyobb kihívása a 177 Plus üzlet több ütemben történő átalakítása volt.Idén további üzletnyitásokat terveznek: 3-5 szupermarket és egy új INTERSPAR várható.  "2010-ben is mindent megteszünk azért, hogy vásárlóink maximálisan elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal. Nagy volumenű invesztíciókat valósítunk meg: 70 üzletünket modernizáljuk, valamint zöldmezős beruházások keretében INTERSPAR hipermarketet és szupermarketeket is nyitunk." -mondta.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?