SPAR: kolbásszal indul a magyar évad

2010. február 5. 12:32

Az utóbbi időben a vásárlók kiemelten figyelnek az áruk eredetére és egyre többen keresik a magyar termékeket. Felismerve ezt a bővülő vásárlói igényt a SPAR Magyarország Kft., - a magyar áruk elkötelezett kereskedője - ,A mi Magyarországunk, a mi SPAR-unk!' szlogennel éves kampányt indít, melynek során magyar gyártók és beszállítók kiváló minőségű, hazai termékeit népszerűsíti -áll az áruházlánc közleményében.

A SPAR alapfilozófiája, hogy áruválasztékában a megbízható, magyar termékeket részesíti előnyben. A vállalat akcióiban az előző években is kiemelt szerepet kaptak a magyar áruk. 2008-ban a cég az Agrármarketing Centrummal közösen sikeres kampányt folytatott a Kiváló Magyar Élelmiszerek népszerűsítéséért. A SPAR-nak példásan jó a kapcsolata üzleti partnereivel, a vállalat tudatosan keresi az együttműködést megbízható hazai beszállítókkal, mind a gyártókkal, mind a termelőkkel. A hazai beszállítók körében végzett titkos szavazás alapján, 2009 novemberében a SPAR elnyerte a Magyar Termék Nonprofit Kft. az 'Év magyar árukért elkötelezett kereskedőjének' díját, a Progresszív magazin szakmai versenyén.

Fogyasztói kutatások bizonyították, hogy az áruk eredete felértékelődött a magyar vásárlók döntési folyamatában. Ezt a vásárlók ugyanolyan fontosnak tartják, mint a kedvező árakat, és akciókat. A magyar vevők jelentős részére jellemző, hogy a hazai termékeket keresik. Míg 2005-ben a megkérdezett vásárlók 52%-a tartotta fontosnak a termékek hazai eredetét, addig 2009-ben 68% nyilatkozott így. (Gfk Hungária tanulmány: Étkezési szokások 2009)

Fotó: SPAR


A SPAR legújabb, egész éven át tartó kampánya során a kiváló minőségű, tradicionális magyar termékek és előállítóik kerülnek bemutatásra - tv-reklámokban, óriásplakátokon, és szórólapokban. A 2010. február 4-én kezdődő akcióban elsőként a tóalmási Húscsarnok Kft. által készített tóalmási parasztkolbász kerül terítékre. A céget a '90-es évek elején családi vállalkozásként alapították azzal a céllal, hogy egy korszerű húsfeldolgozó, illetve a hagyományokat megőrző húskészítménygyártó üzemet hozzanak létre. A vállalkozás saját receptúra alapján készített kiváló minőségű füstölt termékei kedveltek a vásárlók körében.

A SPAR az új kampánnyal a magyar termelőket, gyártókat támogatja, hozzájárul több ezer munkahely megőrzéséhez, valamint a világszínvonalú magyar márkákra hívja fel vásárlóinak figyelmét.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem