Korlátlan alkoholizmus: józanság egy tablettától

2009. december 29. 11:02

Talán nem véletlenül szilveszter előtt járta be a világsajtót az a hír, hogy a részegség és a másnaposság ellen küzdenek a brit tudósok, akik szintetikus alkohol kifejlesztésén fáradoznak.

Az Imperial College London kutatói az új készítményt alkohol-helyettesítőnek szánják. A színtelen, íztelen (így különféle italokhoz használható) anyag csak a spiccesség állapotába juttatja el a fogyasztót, aki egy speciális semlegesítő tabletta segítségével pár perc alatt teljesen kijózanodhat.

A kutatók a különféle nyugtatókhoz használt anyagokkal kísérleteznek, a hírek szerint azonban a műalkohol egyáltalán nem okoz függőséget. A londoni egyetem vegyészei jelenleg a szer klinikai tesztelése előtt állnak, de egyelőre még lehetetlen megmondani, hogy valaha a hétköznapi fogyasztás része lehet-e a különleges vegyület.

A kutatócsoport vezetője, David Nutt professzor elmondta, bízik abban, hogy az új szer komoly pozitív hatással lehet a brit társadalomra, hiszen a szigetországban egyre nagyobb problémát jelent az alkoholfüggőség, különösképp a fiatalok körében.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?