Korlátlan alkoholizmus: józanság egy tablettától

2009. december 29. 11:02

Talán nem véletlenül szilveszter előtt járta be a világsajtót az a hír, hogy a részegség és a másnaposság ellen küzdenek a brit tudósok, akik szintetikus alkohol kifejlesztésén fáradoznak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Imperial College London kutatói az új készítményt alkohol-helyettesítőnek szánják. A színtelen, íztelen (így különféle italokhoz használható) anyag csak a spiccesség állapotába juttatja el a fogyasztót, aki egy speciális semlegesítő tabletta segítségével pár perc alatt teljesen kijózanodhat.

A kutatók a különféle nyugtatókhoz használt anyagokkal kísérleteznek, a hírek szerint azonban a műalkohol egyáltalán nem okoz függőséget. A londoni egyetem vegyészei jelenleg a szer klinikai tesztelése előtt állnak, de egyelőre még lehetetlen megmondani, hogy valaha a hétköznapi fogyasztás része lehet-e a különleges vegyület.

A kutatócsoport vezetője, David Nutt professzor elmondta, bízik abban, hogy az új szer komoly pozitív hatással lehet a brit társadalomra, hiszen a szigetországban egyre nagyobb problémát jelent az alkoholfüggőség, különösképp a fiatalok körében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20