Korlátlan alkoholizmus: józanság egy tablettától

2009. december 29. 11:02

Talán nem véletlenül szilveszter előtt járta be a világsajtót az a hír, hogy a részegség és a másnaposság ellen küzdenek a brit tudósok, akik szintetikus alkohol kifejlesztésén fáradoznak.

Az Imperial College London kutatói az új készítményt alkohol-helyettesítőnek szánják. A színtelen, íztelen (így különféle italokhoz használható) anyag csak a spiccesség állapotába juttatja el a fogyasztót, aki egy speciális semlegesítő tabletta segítségével pár perc alatt teljesen kijózanodhat.

A kutatók a különféle nyugtatókhoz használt anyagokkal kísérleteznek, a hírek szerint azonban a műalkohol egyáltalán nem okoz függőséget. A londoni egyetem vegyészei jelenleg a szer klinikai tesztelése előtt állnak, de egyelőre még lehetetlen megmondani, hogy valaha a hétköznapi fogyasztás része lehet-e a különleges vegyület.

A kutatócsoport vezetője, David Nutt professzor elmondta, bízik abban, hogy az új szer komoly pozitív hatással lehet a brit társadalomra, hiszen a szigetországban egyre nagyobb problémát jelent az alkoholfüggőség, különösképp a fiatalok körében.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm