-1 °C Budapest

Egyre több balesetet szenvednek a részeg síelők

2009. december 10. 18:02

Külön közleményben figyelmeztette a franciaországi brit nagykövetség a szigetországi síelőket az alkoholizálás veszélyeire, mivel tavaly több mint 30-an haltak meg az alpesi sípályákon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A brit nagykövetség figyelmeztetése szerint az utóbbi években egyre növekszik az alkoholhoz köthető síbalesetek száma. Tavaly több, mint 30-an haltak meg az Alpokban alkoholhoz köthető síbalesetben, az áldozatok fele 25 év alatti volt.

A legtöbben azért halnak meg, mert lebecsülik a magasság hatását az alkoholfogyasztásra. A részeg síelés egyre több gondot okoz Franciaországban a hatóságok szerint. Nem csak a pályákon történő balesetek jelentenek problémák, hanem például a lavinák is, amelyet a pályán kívül síelő és snowboardozó adrenalinhajszolók okoznak.

A franciaországi brit nagykövetség most elkészült felmérése szerint a 25 év alatti brit síelők harmadának akadtak már problémái az alkohol és a magasság miatt. A mostani plakátkampány célja pont az, hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre. A plakátok a reptereken és síközpontokban lesznek kitéve.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?