28 °C Budapest

Egyre több balesetet szenvednek a részeg síelők

2009. december 10. 18:02

Külön közleményben figyelmeztette a franciaországi brit nagykövetség a szigetországi síelőket az alkoholizálás veszélyeire, mivel tavaly több mint 30-an haltak meg az alpesi sípályákon.

A brit nagykövetség figyelmeztetése szerint az utóbbi években egyre növekszik az alkoholhoz köthető síbalesetek száma. Tavaly több, mint 30-an haltak meg az Alpokban alkoholhoz köthető síbalesetben, az áldozatok fele 25 év alatti volt.

A legtöbben azért halnak meg, mert lebecsülik a magasság hatását az alkoholfogyasztásra. A részeg síelés egyre több gondot okoz Franciaországban a hatóságok szerint. Nem csak a pályákon történő balesetek jelentenek problémák, hanem például a lavinák is, amelyet a pályán kívül síelő és snowboardozó adrenalinhajszolók okoznak.

A franciaországi brit nagykövetség most elkészült felmérése szerint a 25 év alatti brit síelők harmadának akadtak már problémái az alkohol és a magasság miatt. A mostani plakátkampány célja pont az, hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre. A plakátok a reptereken és síközpontokban lesznek kitéve.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem