25 tonna halat oszt szét a minisztérium

MTI
2009. december 23. 10:32

Fagyasztott, feldolgozott busára várja segélyszervezetek jelentkezését a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amely Szabó Imre tárcavezető döntése értelmében közel 10 millió forint értékben 25 tonna balatoni halat adományoz karitatív szervezeteknek.

A zöldtárca decemberben közel 1 tonna halat juttat el Balaton környéki szeretetotthonokhoz, nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat támogató szervezetekhez, fogyatékosokkal, pszichiátriai betegekkel foglalkozó intézményekhez, és várja azoknak a segélyszervezeteknek a jelentkezését, amelyek szívesen fogadnának a további 24 tonna filézett, fagyasztott halból. Jelentkezni elérhetőségekkel és az adomány mennyiségének megjelölésével lehet a sajto@mail.kvvm.hu címen, az adomány elszállításáról a szervezeteknek kell gondoskodniuk.

A 25 tonna halból mintegy 100 ezer adag étel készülhet - olvasható a minisztérium közleményében, amely fontos természetvédelmi feladatnak nevezi a balatoni halállomány nem őshonos fajainak (busa, amur, angolna), célzott szelektív módszerekkel történő lehalászását, a korábban a tóban jellemző fajösszetétel visszaállítását.

Fotó: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium


Molnár József, a zöldtárca kabinetfőnöke kedden a Menhely Alapítvány 8. kerületi nappali melegedőjében osztott busapörköltet csuszatésztával.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM