25 tonna halat oszt szét a minisztérium

MTI
2009. december 23. 10:32

Fagyasztott, feldolgozott busára várja segélyszervezetek jelentkezését a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amely Szabó Imre tárcavezető döntése értelmében közel 10 millió forint értékben 25 tonna balatoni halat adományoz karitatív szervezeteknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A zöldtárca decemberben közel 1 tonna halat juttat el Balaton környéki szeretetotthonokhoz, nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat támogató szervezetekhez, fogyatékosokkal, pszichiátriai betegekkel foglalkozó intézményekhez, és várja azoknak a segélyszervezeteknek a jelentkezését, amelyek szívesen fogadnának a további 24 tonna filézett, fagyasztott halból. Jelentkezni elérhetőségekkel és az adomány mennyiségének megjelölésével lehet a sajto@mail.kvvm.hu címen, az adomány elszállításáról a szervezeteknek kell gondoskodniuk.

A 25 tonna halból mintegy 100 ezer adag étel készülhet - olvasható a minisztérium közleményében, amely fontos természetvédelmi feladatnak nevezi a balatoni halállomány nem őshonos fajainak (busa, amur, angolna), célzott szelektív módszerekkel történő lehalászását, a korábban a tóban jellemző fajösszetétel visszaállítását.

Fotó: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium


Molnár József, a zöldtárca kabinetfőnöke kedden a Menhely Alapítvány 8. kerületi nappali melegedőjében osztott busapörköltet csuszatésztával.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20