Kalandok az Intersparban: karácsonyi körkép 7

2009. december 23. 05:32

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Hetedik alkalommal az Árkádban található Interspar áruházban néztünk körül.


Helyszín: Árkád, Budapest Örs vezér tere
Üzlet: Interspar
Időpont: 2009. december 21, 17.50-18.20

Hétfőn este az Árkádba belépve láttuk, hogy a hömpölygő tömeg vásárlási kedvének semmi sem szabhat határt. Zsúfolt folyosók, zsúfolt üzletek, sorok a kasszáknál, szatyrokkal megrakott emberek sokasága. Persze a tömeg az alsó szinten található Intersparban sem lett kisebb, viszont a pénztárak előtt kígyózó sorok meglepően rövidnek bizonyultak. De erről majd később.

Az már a bejáratnál látszott, hogy a vevők elsősorban élelmiszerért mentek a Sparba. A kosarak és a bevásárlókocsik többsége a karácsonyi hosszúhétvégéhez szükséges élelmiszerekkel volt tele: halászlékocka, narancs, sajtok, sonkafélék, felvágottak mind-mind előfordultak. Sor állt -mint mindig- a felvágottas - és a húspultok előtt is, de úgy tűnt, a vevők türelmesen várakoztak.

A Spar komoly borválasztékából is többen válogattak, az üvegekhez tartozó papírtasakok azonban pont a borospolcoknál voltak a legdrágábbak. A papír-írószereknél jóval olcsóbb termékeket is találtunk, igaz, az össze-vissza dobált tasakok miatt szint lehetetlenség volt megkülönböztetni egymástól az ár szerint differenciált termékeket.

Kimondottan sokan válogattak a csokoládéspolcoknál, de a fűszerek és a tésztafélék sorában sem volt könnyű elférni. Sőt, valójában az egész áruházban nehéz volt a közlekedés, elsősorban a bevásárlókocsikkal közlekedő vásárlóknak akadtak problémáik a szűk sorokban. Többen az árukészletre is panaszkodtak, hiszen például az akciós Leifheit konyhai-háztartási eszközök polcain jelentős készlethiány mutatkozott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi azonban tesztünkben konkrét céllal indultunk neki az áruháznak, egészen pontosan az aktuális katalógusban szereplő, akciós árú "Ceresit Stop Pára 2 in1 illatosító és páramentesítő párnára" fájt a fogunk. Nem kekeckedni akartunk, tényleg szükségünk volt egy ilyenre.


Fotó: stoppara.hu


Az akciós terméket azonban csak nem sikerült megtalálnunk. Kerestük a vegyiáruknál, a tisztítószereknél, a porszívók környékén, de egyik helyen sem jártunk sikerrel. Amikor aztán már feladtuk a reményt, hirtelen megtörtént a csoda. Ott állt az áhított páramentesítő, a chips-es sor végén. Eufórikus élmény volt, azonnal vettünk is egyet.

A pénztáraktól azonban egyértelműen pozitív élménnyel távoztunk: sikerült ugyanis egy úgynevezett gyorskasszához beállnunk, ami -legalábbis a kiírás szerint- azoknak a vevőknek van fenntartva, akik csak néhány terméket vásároltak. A megoldás mindenképp hasznos: a kezdetben végeláthatatlannak tűnő sorbanállást ugyanis sikerült pár perc alatt letudnunk.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24