16 °C Budapest

Kalandok az Intersparban: karácsonyi körkép 7

2009. december 23. 05:32

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Hetedik alkalommal az Árkádban található Interspar áruházban néztünk körül.


Helyszín: Árkád, Budapest Örs vezér tere
Üzlet: Interspar
Időpont: 2009. december 21, 17.50-18.20

Hétfőn este az Árkádba belépve láttuk, hogy a hömpölygő tömeg vásárlási kedvének semmi sem szabhat határt. Zsúfolt folyosók, zsúfolt üzletek, sorok a kasszáknál, szatyrokkal megrakott emberek sokasága. Persze a tömeg az alsó szinten található Intersparban sem lett kisebb, viszont a pénztárak előtt kígyózó sorok meglepően rövidnek bizonyultak. De erről majd később.

Az már a bejáratnál látszott, hogy a vevők elsősorban élelmiszerért mentek a Sparba. A kosarak és a bevásárlókocsik többsége a karácsonyi hosszúhétvégéhez szükséges élelmiszerekkel volt tele: halászlékocka, narancs, sajtok, sonkafélék, felvágottak mind-mind előfordultak. Sor állt -mint mindig- a felvágottas - és a húspultok előtt is, de úgy tűnt, a vevők türelmesen várakoztak.

A Spar komoly borválasztékából is többen válogattak, az üvegekhez tartozó papírtasakok azonban pont a borospolcoknál voltak a legdrágábbak. A papír-írószereknél jóval olcsóbb termékeket is találtunk, igaz, az össze-vissza dobált tasakok miatt szint lehetetlenség volt megkülönböztetni egymástól az ár szerint differenciált termékeket.

Kimondottan sokan válogattak a csokoládéspolcoknál, de a fűszerek és a tésztafélék sorában sem volt könnyű elférni. Sőt, valójában az egész áruházban nehéz volt a közlekedés, elsősorban a bevásárlókocsikkal közlekedő vásárlóknak akadtak problémáik a szűk sorokban. Többen az árukészletre is panaszkodtak, hiszen például az akciós Leifheit konyhai-háztartási eszközök polcain jelentős készlethiány mutatkozott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi azonban tesztünkben konkrét céllal indultunk neki az áruháznak, egészen pontosan az aktuális katalógusban szereplő, akciós árú "Ceresit Stop Pára 2 in1 illatosító és páramentesítő párnára" fájt a fogunk. Nem kekeckedni akartunk, tényleg szükségünk volt egy ilyenre.


Fotó: stoppara.hu


Az akciós terméket azonban csak nem sikerült megtalálnunk. Kerestük a vegyiáruknál, a tisztítószereknél, a porszívók környékén, de egyik helyen sem jártunk sikerrel. Amikor aztán már feladtuk a reményt, hirtelen megtörtént a csoda. Ott állt az áhított páramentesítő, a chips-es sor végén. Eufórikus élmény volt, azonnal vettünk is egyet.

A pénztáraktól azonban egyértelműen pozitív élménnyel távoztunk: sikerült ugyanis egy úgynevezett gyorskasszához beállnunk, ami -legalábbis a kiírás szerint- azoknak a vevőknek van fenntartva, akik csak néhány terméket vásároltak. A megoldás mindenképp hasznos: a kezdetben végeláthatatlannak tűnő sorbanállást ugyanis sikerült pár perc alatt letudnunk.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem