12 °C Budapest

Kalandok az Intersparban: karácsonyi körkép 7

2009. december 23. 05:32

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Hetedik alkalommal az Árkádban található Interspar áruházban néztünk körül.


Helyszín: Árkád, Budapest Örs vezér tere
Üzlet: Interspar
Időpont: 2009. december 21, 17.50-18.20

Hétfőn este az Árkádba belépve láttuk, hogy a hömpölygő tömeg vásárlási kedvének semmi sem szabhat határt. Zsúfolt folyosók, zsúfolt üzletek, sorok a kasszáknál, szatyrokkal megrakott emberek sokasága. Persze a tömeg az alsó szinten található Intersparban sem lett kisebb, viszont a pénztárak előtt kígyózó sorok meglepően rövidnek bizonyultak. De erről majd később.

Az már a bejáratnál látszott, hogy a vevők elsősorban élelmiszerért mentek a Sparba. A kosarak és a bevásárlókocsik többsége a karácsonyi hosszúhétvégéhez szükséges élelmiszerekkel volt tele: halászlékocka, narancs, sajtok, sonkafélék, felvágottak mind-mind előfordultak. Sor állt -mint mindig- a felvágottas - és a húspultok előtt is, de úgy tűnt, a vevők türelmesen várakoztak.

A Spar komoly borválasztékából is többen válogattak, az üvegekhez tartozó papírtasakok azonban pont a borospolcoknál voltak a legdrágábbak. A papír-írószereknél jóval olcsóbb termékeket is találtunk, igaz, az össze-vissza dobált tasakok miatt szint lehetetlenség volt megkülönböztetni egymástól az ár szerint differenciált termékeket.

Kimondottan sokan válogattak a csokoládéspolcoknál, de a fűszerek és a tésztafélék sorában sem volt könnyű elférni. Sőt, valójában az egész áruházban nehéz volt a közlekedés, elsősorban a bevásárlókocsikkal közlekedő vásárlóknak akadtak problémáik a szűk sorokban. Többen az árukészletre is panaszkodtak, hiszen például az akciós Leifheit konyhai-háztartási eszközök polcain jelentős készlethiány mutatkozott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mi azonban tesztünkben konkrét céllal indultunk neki az áruháznak, egészen pontosan az aktuális katalógusban szereplő, akciós árú "Ceresit Stop Pára 2 in1 illatosító és páramentesítő párnára" fájt a fogunk. Nem kekeckedni akartunk, tényleg szükségünk volt egy ilyenre.


Fotó: stoppara.hu


Az akciós terméket azonban csak nem sikerült megtalálnunk. Kerestük a vegyiáruknál, a tisztítószereknél, a porszívók környékén, de egyik helyen sem jártunk sikerrel. Amikor aztán már feladtuk a reményt, hirtelen megtörtént a csoda. Ott állt az áhított páramentesítő, a chips-es sor végén. Eufórikus élmény volt, azonnal vettünk is egyet.

A pénztáraktól azonban egyértelműen pozitív élménnyel távoztunk: sikerült ugyanis egy úgynevezett gyorskasszához beállnunk, ami -legalábbis a kiírás szerint- azoknak a vevőknek van fenntartva, akik csak néhány terméket vásároltak. A megoldás mindenképp hasznos: a kezdetben végeláthatatlannak tűnő sorbanállást ugyanis sikerült pár perc alatt letudnunk.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?