13 °C Budapest

Váratlan meglepetés a Vörösmarty téren

2009. december 21. 13:02

Nem csökkent a Vörösmarty téren megrendezett karácsonyi vásár népszerűsége a válság ellenére sem, sőt az idén akár többen is kereshetik fel, mint a tavalyi évben, a szervezők legalább 600 ezer látogatóra számítanak. Az idén az árusoknak 400-700 ezer forintot kell fizetniük a bérelt területeik után, az összeg természetesen a hely nagyságától illetve az elhelyezkedéstől függ. Az árusítók között azonban erős a verseny a helyek megszerzésért, a nagy érdeklődés ellenére azonban a vásár területe nem növelhető, már így is maximális kitölti a Vörösmarty teret.

Úgy tűnik a korábbi, s különösen a tavalyi siker meghozta az eredményt a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő karácsonyi vásárnak. A nemzetközi elismerés hatására a világ számos pontján tanulták meg az emberek Budapest nevét, mint lehetséges, csalogató úticélpont advent idején.

Bár tavaly még sokan attól tartottak, hogy a gazdasági válság és a turisztikai visszaesés hatására zuhanó látogatószámmal találhatjuk magunkat szemben az idén, ez szerencsére nem így lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt hétvégék során a téren gyűrűző tömegek. Bár a látogatók pontos számát nagyon nehéz megbecsülni, a vásárt szervező BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fekete László szerint a tavalyi 600 ezres látogatószámot nagy valószínűség szerint idén is elérik, sőt akár meg is haladják. Történik mindez annak ellenére, hogy a turizmus terén valóban érzékelhető a visszaesés Budapesten, bár ennek mértéke hónapról hónapra csökkent, jelenleg már százalékban csupán egy számjegyű.

A cikk folytatódik, kattints!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem