7 °C Budapest

Váratlan meglepetés a Vörösmarty téren

2009. december 21. 13:02

Nem csökkent a Vörösmarty téren megrendezett karácsonyi vásár népszerűsége a válság ellenére sem, sőt az idén akár többen is kereshetik fel, mint a tavalyi évben, a szervezők legalább 600 ezer látogatóra számítanak. Az idén az árusoknak 400-700 ezer forintot kell fizetniük a bérelt területeik után, az összeg természetesen a hely nagyságától illetve az elhelyezkedéstől függ. Az árusítók között azonban erős a verseny a helyek megszerzésért, a nagy érdeklődés ellenére azonban a vásár területe nem növelhető, már így is maximális kitölti a Vörösmarty teret.

Úgy tűnik a korábbi, s különösen a tavalyi siker meghozta az eredményt a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő karácsonyi vásárnak. A nemzetközi elismerés hatására a világ számos pontján tanulták meg az emberek Budapest nevét, mint lehetséges, csalogató úticélpont advent idején.

Bár tavaly még sokan attól tartottak, hogy a gazdasági válság és a turisztikai visszaesés hatására zuhanó látogatószámmal találhatjuk magunkat szemben az idén, ez szerencsére nem így lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt hétvégék során a téren gyűrűző tömegek. Bár a látogatók pontos számát nagyon nehéz megbecsülni, a vásárt szervező BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fekete László szerint a tavalyi 600 ezres látogatószámot nagy valószínűség szerint idén is elérik, sőt akár meg is haladják. Történik mindez annak ellenére, hogy a turizmus terén valóban érzékelhető a visszaesés Budapesten, bár ennek mértéke hónapról hónapra csökkent, jelenleg már százalékban csupán egy számjegyű.

A cikk folytatódik, kattints!

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem