Váratlan meglepetés a Vörösmarty téren

2009. december 21. 13:02

Nem csökkent a Vörösmarty téren megrendezett karácsonyi vásár népszerűsége a válság ellenére sem, sőt az idén akár többen is kereshetik fel, mint a tavalyi évben, a szervezők legalább 600 ezer látogatóra számítanak. Az idén az árusoknak 400-700 ezer forintot kell fizetniük a bérelt területeik után, az összeg természetesen a hely nagyságától illetve az elhelyezkedéstől függ. Az árusítók között azonban erős a verseny a helyek megszerzésért, a nagy érdeklődés ellenére azonban a vásár területe nem növelhető, már így is maximális kitölti a Vörösmarty teret.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Úgy tűnik a korábbi, s különösen a tavalyi siker meghozta az eredményt a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő karácsonyi vásárnak. A nemzetközi elismerés hatására a világ számos pontján tanulták meg az emberek Budapest nevét, mint lehetséges, csalogató úticélpont advent idején.

Bár tavaly még sokan attól tartottak, hogy a gazdasági válság és a turisztikai visszaesés hatására zuhanó látogatószámmal találhatjuk magunkat szemben az idén, ez szerencsére nem így lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt hétvégék során a téren gyűrűző tömegek. Bár a látogatók pontos számát nagyon nehéz megbecsülni, a vásárt szervező BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fekete László szerint a tavalyi 600 ezres látogatószámot nagy valószínűség szerint idén is elérik, sőt akár meg is haladják. Történik mindez annak ellenére, hogy a turizmus terén valóban érzékelhető a visszaesés Budapesten, bár ennek mértéke hónapról hónapra csökkent, jelenleg már százalékban csupán egy számjegyű.

A cikk folytatódik, kattints!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20