2 °C Budapest

Itt a BKV ünnepi menetrendje

Pénzcentrum
2009. december 18. 08:47

A BKV az ünnepek alatt is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedést. A korábbi évekhez hasonlóan a menetrendet az ünnepek során jelentkező utazási igényekhez alakította a társaság. A 2-es villamos vonalán kivilágított karácsonyi villamos 2009. december 5-e és 2010. január 6-a között szállítja az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasokat.

A karácsonyt megelőző téli időszakban december 19-én (szombaton) és december 23-án a tanítási szünetre vonatkozó pénteki menetrend szerint járnak a járművek. December 20-án (aranyvasárnap) elsősorban azokon a vonalakon, amelyek bevásárlóközpontokat érintenek, néhány vonalon szóló busz helyett csuklós buszt állítunk forgalomba, míg néhány vonalon sűrűbben közlekedteti a cég a buszokat.

December 24.

December 24-én szombati közlekedési rend szerint rövidebb üzemidővel közlekednek járatok, azaz 16 óra körül indulnak utoljára a nappali járatok, ezután éjszakai buszokkal lehet utazni.

Az utolsó kisföldalatti 15.18-kor indul a Mexikói út és 15.29-kor a Vörösmarty tér felől. A 2-es metró vonalán az utolsó szerelvény 15.13-kor indul az Örs Vezér térről és 15.18-kor a Déli pályaudvari végállomásról. A 3-as metró vonalán 15.09-kor szállhatnak fel az utolsó szerelvényre a Kőbánya-Kispest végállomásról, míg az Újpest-Központ végállomásról 15.10-kor.

A tavalyi évhez hasonlóan az utolsó metrószerelvények 15.30-kor indulnak a Deák Ferenc téri állomásról, ahol kölcsönösen bevárják egymást, ezzel átszállási lehetőséget biztosítva az utasok számára. A Deák Ferenc térről 15.30-kor induló metrószerelvényeket valamennyi metróhoz kapcsolódó felszíni járat megvárja, és biztosítja a csatlakozási lehetőséget a külső felszíni végállomások felé. December 24-én, Szenteste a karácsonyi villamos nem közlekedik.

A nagykörúti Combino villamosok 15:30 és 15:45 között indulnak utoljára a végállomásokról, ezt követően éjszakai buszok állnak forgalomba. Az utolsó 4-es villamos 15.35-kor indul a Fehérvári úti végállomásról, míg a Moszkva térről induló járatra 15.41-kor szállhatnak fel utasaink. A 6-os villamos a Móricz Zsigmond Körtérről 15.31-kor indul, míg a Moszkva térről 15.45-kor.

A 7-es család utolsó járatai 15:30 körül indulnak a végállomásokról. Az utolsó 7-es és 7E jelzésű autóbusz járat 15.34-kor és 15.29-kor indul a Bosnyák térről, a budai végállomásokról, Budafok-Albertfalva vasútállomástól 15.35-kor, a 7E jelzésű járat esetében 15.30-kor indul az utolsó járat a Kelenföldi pályaudvarról. Az utolsó 173-as és 173E jelzésű autóbusz járat 15.29-kor és 15.26-kor indul az Újpalota, Nyírpalota utca végállomástól, míg a budai végállomásokról, a Bornemissza térről 15.35-kor, a 173E jelzésű járat esetében pedig 15.35-kor indul az utolsó járat a Kelenföldi pályaudvarról.


December 25-26-án az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV járatai.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A két ünnep között az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrendek lesznek érvényben, ill. december 28-31. között néhány vonalon ennél ritkább közlekedésre kell számítani, de valamennyi, az iskolaszünet idején közlekedő járatunk üzemelni fog.

December 31-én az iskolaszüneti, illetve év végi menetrendek lesznek érvényben. Az esti üzemzárást követően egész éjszaka sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. A 906-os éjszakai járat helyett, egész éjjel jár majd a 6-os villamos, valamint a Fogaskerekű is.

Az új esztendő első napján, január 1-jén az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint járnak a BKV járművei.

Január 2-án szabadnapokon (szombati), 3-án munkaszüneti (vasárnapi) napokon, míg január 4-étől az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

A 2-es villamos vonalán kivilágított karácsonyi villamos 2009. december 5-e és 2010. január 6-a között szállítja az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasokat. Az ünnepi villamos hétköznapokon 17.00 - 20.00 óráig közlekedik a Boráros tértől a Jászai Mari térig, 20.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig, hétvégén pedig szintén 17.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig.
További részletes információk a járatok ünnepi menetrendjéről aBKV Zrt. honlapjánolvashatóak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm