1 °C Budapest

Itt a BKV ünnepi menetrendje

Pénzcentrum
2009. december 18. 08:47

A BKV az ünnepek alatt is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedést. A korábbi évekhez hasonlóan a menetrendet az ünnepek során jelentkező utazási igényekhez alakította a társaság. A 2-es villamos vonalán kivilágított karácsonyi villamos 2009. december 5-e és 2010. január 6-a között szállítja az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasokat.

A karácsonyt megelőző téli időszakban december 19-én (szombaton) és december 23-án a tanítási szünetre vonatkozó pénteki menetrend szerint járnak a járművek. December 20-án (aranyvasárnap) elsősorban azokon a vonalakon, amelyek bevásárlóközpontokat érintenek, néhány vonalon szóló busz helyett csuklós buszt állítunk forgalomba, míg néhány vonalon sűrűbben közlekedteti a cég a buszokat.

December 24.

December 24-én szombati közlekedési rend szerint rövidebb üzemidővel közlekednek járatok, azaz 16 óra körül indulnak utoljára a nappali járatok, ezután éjszakai buszokkal lehet utazni.

Az utolsó kisföldalatti 15.18-kor indul a Mexikói út és 15.29-kor a Vörösmarty tér felől. A 2-es metró vonalán az utolsó szerelvény 15.13-kor indul az Örs Vezér térről és 15.18-kor a Déli pályaudvari végállomásról. A 3-as metró vonalán 15.09-kor szállhatnak fel az utolsó szerelvényre a Kőbánya-Kispest végállomásról, míg az Újpest-Központ végállomásról 15.10-kor.

A tavalyi évhez hasonlóan az utolsó metrószerelvények 15.30-kor indulnak a Deák Ferenc téri állomásról, ahol kölcsönösen bevárják egymást, ezzel átszállási lehetőséget biztosítva az utasok számára. A Deák Ferenc térről 15.30-kor induló metrószerelvényeket valamennyi metróhoz kapcsolódó felszíni járat megvárja, és biztosítja a csatlakozási lehetőséget a külső felszíni végállomások felé. December 24-én, Szenteste a karácsonyi villamos nem közlekedik.

A nagykörúti Combino villamosok 15:30 és 15:45 között indulnak utoljára a végállomásokról, ezt követően éjszakai buszok állnak forgalomba. Az utolsó 4-es villamos 15.35-kor indul a Fehérvári úti végállomásról, míg a Moszkva térről induló járatra 15.41-kor szállhatnak fel utasaink. A 6-os villamos a Móricz Zsigmond Körtérről 15.31-kor indul, míg a Moszkva térről 15.45-kor.

A 7-es család utolsó járatai 15:30 körül indulnak a végállomásokról. Az utolsó 7-es és 7E jelzésű autóbusz járat 15.34-kor és 15.29-kor indul a Bosnyák térről, a budai végállomásokról, Budafok-Albertfalva vasútállomástól 15.35-kor, a 7E jelzésű járat esetében 15.30-kor indul az utolsó járat a Kelenföldi pályaudvarról. Az utolsó 173-as és 173E jelzésű autóbusz járat 15.29-kor és 15.26-kor indul az Újpalota, Nyírpalota utca végállomástól, míg a budai végállomásokról, a Bornemissza térről 15.35-kor, a 173E jelzésű járat esetében pedig 15.35-kor indul az utolsó járat a Kelenföldi pályaudvarról.


December 25-26-án az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV járatai.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A két ünnep között az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrendek lesznek érvényben, ill. december 28-31. között néhány vonalon ennél ritkább közlekedésre kell számítani, de valamennyi, az iskolaszünet idején közlekedő járatunk üzemelni fog.

December 31-én az iskolaszüneti, illetve év végi menetrendek lesznek érvényben. Az esti üzemzárást követően egész éjszaka sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. A 906-os éjszakai járat helyett, egész éjjel jár majd a 6-os villamos, valamint a Fogaskerekű is.

Az új esztendő első napján, január 1-jén az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint járnak a BKV járművei.

Január 2-án szabadnapokon (szombati), 3-án munkaszüneti (vasárnapi) napokon, míg január 4-étől az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

A 2-es villamos vonalán kivilágított karácsonyi villamos 2009. december 5-e és 2010. január 6-a között szállítja az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasokat. Az ünnepi villamos hétköznapokon 17.00 - 20.00 óráig közlekedik a Boráros tértől a Jászai Mari térig, 20.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig, hétvégén pedig szintén 17.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig.
További részletes információk a járatok ünnepi menetrendjéről aBKV Zrt. honlapjánolvashatóak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?