16 °C Budapest

15 éve nem volt ilyen: nem emelik jövőre a BKV-tarifákat!

Pénzcentrum
2009. november 26. 13:26

Nem változnak a BKV-tarifák jövőre, a döntött nagy többséggel csütörtöki ülésén a fővárosi önkormányzat. Ilyen 15 éve nem fordult elő. A vízdíj is kisebb mértékben, 4.7 százalék helyett mindössze fél százalékkal emelkedett - számol be az eseményről az Index.

A képviselők döntő többsége csütörtökön megszavazta azt a módosító indítványt, amely szerint 2010-ben is maradnak az idei BKV-tarifák. A tervezett 4 százalékos emelésről több képviselői is elmondta a vitában, hogy nincs értelme, mert a jövő évi menetdíjbevételt csak 0,8 százalékkal, mintegy félmilliárd forinttal növelné meg a lemorzsolódó utasok miatt.

2009.11.19 12:48
Januártól 4 százalékkal emelkednek a BKV tarifái

A díjemelésről szóló vitában az ellenzéki képviselők azt az anyagot is támadták, amelyet Horváth Csaba készített még főpolgármester-helyettesként a BKV gazdasági helyzetének rendezésére. A versidézetekben, sőt locsolóvers-részletekben bővelkedő szóváltásról Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője kijelentette, hogy szenilis csapongásra emlékezteteti, ezért kérte a vita lezárását, amit meg is szavaztak - tudósít az Index.

A döntés előtt felszólalt Bolla Tibor, a BKV gazdasági igazgatója is, aki azt kérte a képviselőktől, hogy ezt a kismértékű, mindössze az inflációt követő 4 százalékos emelést szavazzák meg, mert a BKV-nak félmilliárd forint is nagyon sokat számítana, de nem hallgattak rá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hosszas vita után a közgyűlés elvetette a Vízművek 4,7 százalékos áremelési javaslatát is, ehelyett mindössze fél százalékkal emelték a díjat. A fél százalék azt jelenti, hogy a jelenleg 180,5 forintos (áfa nélküli) díj egy forinttal, nettó 181,5 forintra nő.

Az egy forintos emelésre azért van szükség, mert ebből képeznek alapot azoknak a vízbázisoknak a védelmére, amelyek nem Budapest területén (hanem például a Szentendrei szigeten) találhatók. A pénzt az érintett települések kapják meg.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?