Bűn és bűnhődés: hamis golfütőket csempésztek Kínából

Pénzcentrum
2009. december 18. 08:02

Összesen hét személyt talált bűnösnek hamis golfeszközök értékesítésének vádjával a brit bíróság. A banda tagjai több millió font értékben adtak el hamisítványokat az interneten keresztül -írja a hamisitasellen.hu.

A kelet-londoni Snaresbrook Crown Court hét személyt talált bűnösnek hamis golfütők értékesítésének vádjával. A tárgyaláson elhangzottak szerint a banda tagjai 2003 és 2008 között több millió font értékben adtak el ismert golfmárkák jelzéseivel ellátott hamis golfütőket, egyéb golfeszközöket és sportruházati termékeket. A hamisítványokat az eBay-en keresztül értékesítették.

A banda tagjai azt követően buktak le, hogy egy elégedetlen vásárlójuk panaszt tett a brit kereskedelmi hatóság illetékes szerveinél. Az ügyben indított nyomozás eredményeként nagy mennyiségű hamisított golffelszerelésre bukkantak a banda vezetőjének otthonában.

A hatóságok szerint a hamisítványok Kínában készültek, ahonnan az Egyesült Királyságba csempészték azokat. A banda tagjai többek között Írországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Brazíliában élő vevőknek értékesítették a replika termékeket.

A hét személy beismerte bűnösségét. A bíróság 2010 januárjában hirdet ítéletet.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24