Hamis képek a múzeumban - vajon mennyit érhetnek?

2009. december 15. 15:02

Híres művészek szobrait és festményeit állítják ki jövő év elején a Victoria and Albert Museumban, Londonban. A műalkotásokkal csak egy a bökkenő - mind hamis.

A londoni rendőrség műkincsosztályának "támogatásával" rendezett kiállításon többek közt olyan híres alkotások lesznek láthatóak, mint Shaun Greenhalgh művei, aki L S Lowry festményeit plagizálta, valamint készített egy szobrot is, az egyiptomi Amarna hercegnőről. Az alabástrom műalkotást 2003-ban 440 ezer fontért adta el, melyről később kiderült, hogy hamis.

Láthatóak lesznek John Myatt képei is, aki Marc Chagall utánzataival tett szert egy időben szép haszonra és a 2006-ban bebörtönzött Robert Thwaites "Viktória-korabeli" festményei is.

A londoni rendőrség a kiállítással nem csak szórakoztatni akarja a közönséget, de egyben figyelmeztetni is a műalkotások vásárlásakor szükséges fokozott óvatosságra. A kiállításon bemutatnak néhány módszert is, mellyel a megtévesztésig hasonlító álműremekeket leleplezik. A rendőrség állítása szerint a bemutatott hamis műalkotások összesen négymillió fontot hoztak a hamisítók konyhájára.

A kiállítás január 23. és február 7. Közt lesz látható a londoni Victoria and Albert Museumban.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20