14 °C Budapest

Hamis képek a múzeumban - vajon mennyit érhetnek?

2009. december 15. 15:02

Híres művészek szobrait és festményeit állítják ki jövő év elején a Victoria and Albert Museumban, Londonban. A műalkotásokkal csak egy a bökkenő - mind hamis.

A londoni rendőrség műkincsosztályának "támogatásával" rendezett kiállításon többek közt olyan híres alkotások lesznek láthatóak, mint Shaun Greenhalgh művei, aki L S Lowry festményeit plagizálta, valamint készített egy szobrot is, az egyiptomi Amarna hercegnőről. Az alabástrom műalkotást 2003-ban 440 ezer fontért adta el, melyről később kiderült, hogy hamis.

Láthatóak lesznek John Myatt képei is, aki Marc Chagall utánzataival tett szert egy időben szép haszonra és a 2006-ban bebörtönzött Robert Thwaites "Viktória-korabeli" festményei is.

A londoni rendőrség a kiállítással nem csak szórakoztatni akarja a közönséget, de egyben figyelmeztetni is a műalkotások vásárlásakor szükséges fokozott óvatosságra. A kiállításon bemutatnak néhány módszert is, mellyel a megtévesztésig hasonlító álműremekeket leleplezik. A rendőrség állítása szerint a bemutatott hamis műalkotások összesen négymillió fontot hoztak a hamisítók konyhájára.

A kiállítás január 23. és február 7. Közt lesz látható a londoni Victoria and Albert Museumban.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm