Támadás az Erste ellen! Több hullámban zajlik a harc

2009. december 17. 16:02

Mint arról tegnap beszámoltunk, egyértelműen hamis Erste-levelek landoltak postafiókjában kedden este. A levelek -csak úgy, mint az elmúlt hetek hasonló támadásai esetében- adathalászatra, ártó szándékra utalnak.

Erste-ügyfelek, figyelem! Veszélyes levelek a postaládákban!

A bank honlapján megjelent közlemény szerint több hullámban zajlik támadás a bank ügyfelei ellen:

"Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy több hullámban adathalász támadás zajlik az Erste Bank Hungary Nyrt. ügyfelei ellen. A csalók az uszolg@erstebank.hu, a nyrt@erstebanks.hu, és az irodaja@erstebank.hu hamisított címekről leveleket küldenek a bank nevében, és arra szólítják fel a címezetteket, hogy adják meg NetBank, TeleBank, illetve bankkártya adataikat.

Az Erste Bank Hungary Nyrt. elektronikus levélben soha nem kéri ügyfeleitől az internetes bankoláshoz használt azonosítóik, jelszavaik, kódjaik vagy bármilyen más banki adataik megadását, illetve megerősítését!

Kérjük, hogy e-mailben banki adataikat soha ne adják meg senkinek!

Amennyiben már megadta valamely azonosítóját a hamis levelekből megnyitott linkeken, akkor adatainak biztonsága érdekében kérjük, haladéktalanul hívja fel az Erste TeleBankot, ahol a kollégáink megteszik a szükséges intézkedéseket."

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?