25 °C Budapest

Áremelkedés jöhet Szlovákiában januártól

Pénzcentrum
2009. december 18. 10:32

Januártól már nem kell duálisan, koronában is feltüntetni az árakat, csak euróban. A kereskedők ezt felkerekítésre, áremelésre is kihasználhatják. Bár azt állítják, nem kell drágulástól tartani,nem élnek vissza a helyzettel, a vásárlók egyre kevésbé bíznak az efféle kijelentésekben -írja az Új Szó.

Az euró bevezetését szabályozó törvény előírta, hogy az üzletek egy évig kötelesek duális árjelölést használni, januártól ez a kötelességük megszűnik.

A Focus kutatóintézet októberi felmérése szerint minden második ember még kizárólag a koronában feltüntetett árat figyeli. A még mindig koronában számoló vásárlók ezentúl sokkal nehezebben tudják követni az árváltozásokat. A kereskedők szerint felesleges az aggodalom. A gazdasági válság miatt óriási a konkurenciaharc, nagyobb áremelést senki sem engedhet meg magának - vallja Jozef Orgonás, a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szövetség főtitkára.

Szerinte nem fognak egyik napról a másikra eltűnni az üzletekben a duális árcédulák, az árat továbbra is fel lehet tüntetni koronában, csak már nem kötelező.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?