14 °C Budapest

Áremelkedés jöhet Szlovákiában januártól

Pénzcentrum
2009. december 18. 10:32

Januártól már nem kell duálisan, koronában is feltüntetni az árakat, csak euróban. A kereskedők ezt felkerekítésre, áremelésre is kihasználhatják. Bár azt állítják, nem kell drágulástól tartani,nem élnek vissza a helyzettel, a vásárlók egyre kevésbé bíznak az efféle kijelentésekben -írja az Új Szó.

Az euró bevezetését szabályozó törvény előírta, hogy az üzletek egy évig kötelesek duális árjelölést használni, januártól ez a kötelességük megszűnik.

A Focus kutatóintézet októberi felmérése szerint minden második ember még kizárólag a koronában feltüntetett árat figyeli. A még mindig koronában számoló vásárlók ezentúl sokkal nehezebben tudják követni az árváltozásokat. A kereskedők szerint felesleges az aggodalom. A gazdasági válság miatt óriási a konkurenciaharc, nagyobb áremelést senki sem engedhet meg magának - vallja Jozef Orgonás, a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szövetség főtitkára.

Szerinte nem fognak egyik napról a másikra eltűnni az üzletekben a duális árcédulák, az árat továbbra is fel lehet tüntetni koronában, csak már nem kötelező.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20