Mikor veszünk karácsonyi ajándékot? Munkaidőben!

2009. december 17. 11:32

Átlagosan 14,4 órát, azaz csaknem két teljes munkanapot töltenek az alkalmazottak azzal, hogy a céges számítógépükön munkaidőben bonyolítsák on-line vásárlásaikat, vagy kutassanak a megfelelő ajándék után az idei karácsonyi szezonban. Ez a legfontosabb megállapítása annak a felmérésnek, amit a közelmúltban tett közzé az informatikai biztonság területének egyik vezető nemzetközi szakmai szervezete az ISACA.

Bár a megkérdezettek fele arról számolt be, hogy nem áll szándékában a munkahelyéről intézni a karácsonyi bevásárlást, minden tizedik azonban ebből a célból 30 óránál is több szörfölést tervez a világhálón a munkaidő rovására. Az így kiesett munkaórákon túl ez a szokás további fenyegetéseknek teszi ki a vállalati IT-rendszereket, mert a felmérés tanulsága szerint a megkérdezettek 40%-a kattint karácsonyi akciók linkjeire, amelyek webáruházaknak tűnő oldalakra viszik őket. Ezzel pedig vírusok és egyéb kártékony programok letöltéséhez is utat nyitnak, ami a céges adatok és rendszerek biztonságát veszélyezteti.

A munkahelyről bonyolított karácsonyi on-line váráslások kockázatainak csökkentésére az ISACA kidolgozott néhány egyszerű javaslatot a felhasználók és az IT-vezetők számára, mely itt letölthető.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16